Cele două partide vor avea grupuri parlamentare comune

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat miercuri că a hotărât, împreună cu liderul Pro România, Victor Ponta, încheierea unei alianțe politice și constituirea de grupuri parlamentare comune.

„Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”, a scris Tăriceanu pe Facebook.

Anunțul liderului ALDE vine pe fondul unor discuții anterioare, eșuate, cu PSD și Pro România pentru stabilirea unui candidat comun la alegerile prezidențiale. PSD a decis să o susțină pe Viorica Dăncilă în cursa pentru Cotroceni, în vreme ce ALDE a anunțat că va merge pe mâna lui Călin Popescu Tăriceanu.

În urma eșuării negocierilor pentru un candidat comun au apărut tot mai multe discuții privind o eventuală ieșire a ALDE de la guvernare.

Ulterior, Tăriceanu a modificat postarea pe Facebook, înlocuind „am hotărât” cu „am discutat”.

Sursa: g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus