Temperaturile au ajuns la 35,6 grade Celsius

Țările nordice se confruntă cu temperaturi extreme, în contextul în care valul de căldură care a lovit Vestul Europei se îndreaptă spre nord, iar în unele regiuni s-au înregistrat „nopți tropicale”.

În nordul Norvegiei, Laksfors a înregistrat sâmbătă o temperatură de 35,6 grade Celsius, egalând astfel recordul naţional stabilit la Nesbyen în 1970, a anunţat serviciul naţional de meteorologie pe Twitter, precizând, totodată, că va verifica din nou dacă staţia funcţionează corect, informează AFP, conform Agerpres.

Institutul meteorologic norvegian a mai declarat că a constatat „nopţi tropicale” în diferite zone din sudul ţării, ceea ce înseamnă că temperaturile nu au coborât sub 20 de grade Celsius în cursul nopţii.

În Suedia, de asemenea nordul ţării este lovit din plin de căldurile extreme, a anunţat sâmbătă Institutul meteorologic şi hidrologic suedez (SMHI). Micul oraş Markusvinsa (nord) a atins vineri un record de 34,8 grade Celsius, cea mai ridicată temperatură înregistrată în acest an în Suedia.

„Este cea mai ridicată temperatură din Marele Nord cu începere din 1945 şi a treia temperatură mare cunoscută” în Suedia, a declarat pentru AFP meteorologul din cadrul SMHI Jon Jorpeland.

Sursa, stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus