Grațiela Gavrilescu a anunțat, în urmă cu câteva zile, că statul returnează șoferilor taxa auto până la sfârșitul lunii iunie 2019.

Cererea de restituire a taxei auto se soluționează printr-o decizie care este emisă de ANAF, iar banii se restituie în urma tot a deciziei ANAF, sumele fiind vărsate direct în conturile care au fost indicate de către proprietari.

Șoferii pot face contestații în cazul nemulțumirilor sau neclarităților, în termenul a 45 de zile de la primirea deciziilor, ANAF fiind obligată să soluționeze contestațiile în temenul prevăzut de lege. În cele din urmă, deciziile la contestații pot fi contestate și acestea dar la instanța judecătorească de contencios administrativ.

Cei care vor primi înapoi de la stat fostele taxe auto vor primi și dobânzi, conform regulilor în vigoare. Ele nu se vor acorda însă odată cu suma de restituit, ci se vor calcula de către Fisc ulterior virării sumelor principale în conturi. Acordarea dobânzilor se va face însă în aceleași limite de timp stabilite pentru restituirea taxelor.

sursa: dcnews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus