Devenii care nu au încheiat contracte cu serviciul de salubrizare pentru depozitarea deşeurilor menajere, ar putea fi obligaţi să achite o taxă.

Potrivit proiectului propus de conducerea Primăriei Municipiului Deva prin care s-ar putea institui o taxă specială de salubrizare, persoanele care nu sunt în relaţii contractuale cu operatorul de salubritate şi produc la rândul lor deşeuri similar cu cei care au contractat aceste servicii, beneficiază în mod frauduos de aceleaşi servicii de care beneficiează şi acele persoane care au încheiat contracte pentru aceste servicii, în sensul că şi acele reziduri sunt colectate şi transportate de operator.”

Astfel, se propune instutirea unei taxe de salubrizare pentru colectarea, transportul, depozitarea şi neutralizare a deşeurilor menajere şi asimilabile acestora pentru toţi utilizatorii serviciului ‑ persoane fizice şi juridice, care nu au încheiat contract cu operatorul serviciului de salubritate, direct sau prin asociaţiile de proprietari, sau al căror contract a fost reziliat ca urmare a neplăţii serviciului de salubrizare.

Cuantumul propus de primărie pentru: utilizatorii persoane fizice asociate este de 5,5 lei /lună/persoană; utilizatorii persoane fizice din gospodării individuale – 5,5 lei/lună/persoană; utilizatorii persoane juridice 150,0 lei/tonă.

Plata taxei se va face trimestrial.

Proiectul de hotărâre poate fi conultat de cei interesaţi AICI până la data de 29 ianuarie 2015.

 

CITEȘTE ȘI:

Locuri de muncă | Auchan Deva angajează manageri de raion

VIDEO | DEVA-LUGOJ, primul tronson de AUTOSTRADĂ ECO din România

22 ianuarie | AVOCATUL POPORULUI, la DEVA

DEVA | Inundațiile din anul 1970 (GALERIE FOTO)

PETIŢIE online pentru îmbunătăţirea SEMAFORIZĂRII din Deva

DEVA a intrat în cursa pentru ORAȘUL RECICLĂRII 2015

Un răspuns

  1. Foarte corect si iata de ce.Cei ce nu au asigurate aceste servicii,noaptea vin cu toate gunoaiele lor la tomberoanele de la blocuri.Pina la incheerea contractelor administratia locala ar trebuii sa le dea si niste amenzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus