Duminică, 10 septembrie 2017, Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara vă invită să participați la Serbările Naționale Țebea, manifestări comemorative prilejuite anul acesta la împlinirea a 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu, supranumit și "Crăișorul Munților".

tebea 2017

Avram Iancu s-a născut la 1824, într-o familie de moți înstăriți din comuna Vidra de Sus. De profesie avocat, la Revoluția de la 1848 Avram Iancu facea parte dintre fruntașii intelectualității transilvănene luptătoare pentru emancipare socială si națională. A fost unul dintre inițiatorii și organizatorii adunărilor publice de la Blaj, din 30 aprilie, 15-17 mai si 15-23 septembrie 1848, și conducatorul cetelor inarmate de tărani și mineri din Munții Apuseni, în randurile cărora se bucura de o mare popularitate.”Craisorul Muntilor” a murit la 10 septembrie 1872, în comuna Baia de Criș, și trei zile mai târziu a fost înmormântat în cimitirul de la Țebea, lângă Gorunul lui Horea.

Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului – Județul Hunedoara, Consiliul Judeţean Hunedoara, Centrul de Cultură și Artă al județului Hunedoara şi Primăria Baia de Criş.

3 răspunsuri

  1. buna ziua,de ce nu este pe afis taragotistu,Pera Bulz,la serbarile de la Tebea?

  2. buna ziua,de ce taragotistu Pera Bulz,nu este pe lista la serbarile de la Tebea?

  3. iuganicolaebrad@yahoo.com' iuga nicolae spune:

    Pentru ca e mai important si mai titrat si mai celebru decat cei care trebuia sa il invite. D-aia !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus