Polițiștii sunt pe urmele autorilor.

În data de 07.07.2018, ora 14:18, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Hunedoara au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 68 de ani, din municipiul Hunedoara, despre faptul că în data 07.07.2018, ora 14,00 a fost contactată telefonic, pe postul telefonic fix,  de către o  persoană necunoscută, de sex masculin, care folosind apelativul „MAMA”, i-a spus că a fost implicat într-un accident rutier produs pe trecerea de pietoni, în urma căruia a accidentat o persoană care traversa regulamentar, se află la poliție, iar pentru ca să scape trebuie să plătească suma de 30.000 euro. După această convorbire telefonică persoana apelată a luat legătura cu fiul ei , căruia, relatându-i cele întâmplate, i-a confirmat că acesta nu are astfel de probleme, fiind îndrumată să sesizeze de îndată poliția.

Persoana vătămată nu a dat curs solicitărilor telefonice și a anunțat imediat poliția.

De asemenea, tot în data de 07.07.2018, ora 13:06, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Hunedoara au fost sesizaţi de către o femeie în vârstă de 71 de ani, din municipiul Hunedoara, despre faptul că în data de 07.07.2018, ora 12:50 a fost contactată telefonic, pe postul telefonic fix,  de către o persoană necunoscută, de sex masculin, care folosind apelativul „MAMA”, i-a spus că a fost implicat într-un accident rutier produs pe trecerea de pietoni, în urma căruia a accidentat o bătrână care traversa regulamentar, iar pentru ca să scape trebuie să plătească suma de 15.000 euro. După această convorbire femeia în vârstă de 71 de ani, a crezut că nepotul ei aflat în Germania are aceste probleme și a luat legătura telefonică cu nepoata sa, care, relatându-i cele întâmplate, i-a confirmat că acesta nu are astfel de probleme, fiind îndrumată să sesizeze poliția.

Persoana vătămată nu a dat curs solicitărilor telefonice și a anunțat de îndată poliția.

În ambele cauze se efectuează cercetări de către poliţişti în vederea depistării autorilor.

 

          În aceste cazuri, poliţiştii hunedoreni, vă recomandă!

 

          Pentru a evita să deveniţi victima unei infracţiuni de înşelăciune, având acest mod de operare intitulat generic “accidentul”, este bine să analizaţi cu atenţie informaţiile primite şi să vă puneţi câteva întrebări elementare referitoare la veridicitatea lor.

          Înainte de a vă oferi ajutorul, aveţi în vedere şi următoarele aspecte:

          În caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

          Orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: 1) depunerea unei plângeri la unitatea poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau 2) înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie (R.C.A.).

          Oricine poate fi victima unui accident, dar, într-un moment critic ca acesta, singura urgenţă este cea medicală şi nicidecum aspectul financiar. Atât victima, cât şi autorul unui accident nu au nevoie de bani ca să primească îngrijiri medicale.

             Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

      În cazul în care sunteţi contactat de persoane necunoscute şi nu reuşiţi să aflaţi dacă informaţiile sunt corecte, solicitaţi o întâlnire directă cu acestea şi apelaţi de urgenţă numărul 112, pentru a cere sprijinul Poliţiei.
În cazul în care sunteţi martorul unei infracţiuni sau victima acesteia, apelaţi în cel mai scurt timp numărul de urgenţă 112 şi reţineţi cât mai multe detalii, pentru a le oferi anchetatorilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus