Ceea ce s-a întâmplat până acum în instanță nu a fost altceva decât o încercare de tărăgănare a procesului

Situația blocurilor de pe str. 1 Decembrie 1918, fosta str. Moldovei, a fost reclamată în instanță de către Primăria Hunedoara în luna februarie 2018.

Este pentru prima oară când administrația locală a dat în judecată proprietarii blocurilor fantomă.

Primăria municipiului Hunedoara solicită instanței să oblige deținătorii celor 3 „blocuri-fantomă” să le împrejmuiască – astfel încât să nu mai pună în pericol siguranța cetățenilor – sau să le demoleze. Evident, pentru ca instanța să ia o decizie este nevoie de un raport de expertiză. La un an de când Primăria a deschis proces, NU EXISTĂ un raport de expertiză, astfel că Judecătoria Hunedoara a hotărât să mai acorde un termen, care se va judeca astăzi.

Cele trei blocuri neterminate au rămas în stadiul actual încă dinainte de 1989, fiind proprietatea fostului combinat siderurgic. Ele au trecut de la o firmă la alta până când au ajuns în proprietatea grupului de firme Tender și la niște dezvoltari imobiliari. Primăria Hunedoara a acționat în judecată SC ESPAROM S.A. PRIN ADMINISTRATOR JUDICIAR ALFA&QUANTUM CONSULTING SPRL și SC COMTUR LOWE SRL.

Practic, ceea ce se întâmplă e doar sfidare la adresa locuitorilor Hunedoarei și, mai ales, a celor care locuiesc în zonă. Vecinii reclamă în permanență faptul că între acele ruine se adună oameni ai străzii, câini comunitari, dar și tineri care își pun viața în pericol.

Ceea ce s-a întâmplat până acum în instanță nu a fost altceva decât o încercare de tărăgănare a procesului, mai ales că acesta se judecă acum pe fond, urmând ca apoi să se poată contesta decizia. Acesta nu este primul caz în care deținătorii unor clădiri avariate sau construite ilegal în Hunedoara trag de timp, astfel încât procesul să nu se finalizeze într-o perioadă rezonabilă. Așa s-a întâmplat cu fosta cantină restaurant, dar și cu acea clădire construită ilegal în Parcul Corvin. În același timp, și ruinele fostului cinematograf Modern strică aspectul zonei, devenind un adevărat focar de infecție. Și în acel caz, Primăria trebuie să deschidă acțiune în instanță împotriva deținătorului clădirii, respectiv România Film.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus