Administratorii pârtiilor din ţară se pregătesc de sezonul de iarnă, aşa că aceştia au început testările să vadă dacă totul decurge aşa cum trebuie.

Stațiunea Straja din județul Hunedoara vrea să fie și anul acesta prima care îi așteaptă pe iubitorii sporturilor de iarnă pe pârtie. Administratorii celei mai mari pârtii din țară – măsoară 8 kilometri – au început deja testele. Startul sezonului s-ar putea da chiar la sfârșitul săptămânii, a declarat Emil Părău, administratorul pârtiei din Straja. 

Tot în județul Hunedoara, dar în Parâng, startul se va da pe 15 decembrie, dacă sunt îndeplinite condițiile meteo, iar pe pârtia Transalpina – cel mai nou domeniu schiabil omologat – distracția începe între 13 și 20 decembrie.

Mai aproape de București, la Sinaia, reprezentanții primăriei spun că sunt pregătiți să deschidă oficial sezonul de schi pe 20 decembrie, dar totul depinde de cât de mult va ninge.

Tot pe Valea Prahovei, schiorii mai puțin experimentați pot încerca pârtia ușoară Kalinderu de la Bușteni, în vreme ce profesioniștii pot merge în Azuga.

Dacă mergem în Moldova – unde a nins la sfârșit de săptămână – în stațiunea Gura Humorului, startul oficial pe pîrtie se dă la jumătatea lunii decembrie.

Iubitorii sporturilor de iarnă pot alege și pârtiile din Munții Apuseni, din Maramureș sau din Vatra Dornei.

Sursa: europafm.ro

Foto: skistraja.ro

Un răspuns

  1. La Arena Platos, Paltinis, se va schia incepand cu data de 29 Noiembrie;) asta asa pentru curiosi….:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus