Soțul Monicăi Iacob Ridzi a sperat până în ultimul moment că preşedintele Klaus Iohannis va accepta cererea de graţiere.

Tiberiu Iacob Ridzi a declarat că nu se aştepta ca Preşedintele României să respingă cererea de graţiere pe care a depus-o în urmă cu mai multe luni la Administraţia Prezidenţială.

„E o veste proastă. Era ultima noastră speranță. Ea se simte la fel de prost. Nu mai există altă cale, din ce știu eu. E o decizie la care, sincer, nu ne aşteptam. Am sperat, până în ultima clipă, că domnul Preşedinte va face acest gest de clemenţă, un gest umanitar. O chestiune care nu are legătură cu nimic altceva. Ar fi fost singurul lucru care ar fi putut să ne ajute – şi, în special, pe soţia mea – să depăşim această situaţie dramatică prin care trece ea şi cei doi copii ai noştri, care sunt foarte mici”, a afirmat Tiberiu Iacob Ridzi.

Potrivit acestuia, starea de sănătate a soţiei sale este, în continuare, una precară. Preşedintele Klaus Iohannis a respins cererile de graţiere formulate de Monica Iacob-Ridzi şi de Gheorghe Mencinicopschi, a anunţat joi Administraţia Prezidenţială.

Pe 15 februarie, Monica Iacob-Ridzi a fost condamnată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.

Pe 28 mai 2015, Tiberiu Iacob Ridzi a depus o cerere la Administraţia Prezidenţială, solicitând preşedintelui Iohannis să o graţieze pe soţia sa, din motive de ordin umanitar şi medical. El a menţionat atunci faptul că şi cei doi copii ai familiei au probleme medicale.

stiripesurse.ro

4 răspunsuri

  1. cati soți sunt in fraza asta: “Soțul Monicăi Iacob Ridzi a sperat până în ultimul moment că preşedintele Klaus Iohannis va accepta cererea de graţiere depusă de soţul acesteia”. ????!!!!

  2. @Gogu: doi in unu.

  3. Ce nerusinat! Isi permite sa tina bona si se plange….El pe cand ajunge la DNA?Ca prin Parang are si el agatate destule.

  4. Ar fi frumos sa faci furtisaguri, sa fii condamnat si dupa aia sa te gratieze presedintele :). Oare de ce toti sunt “distrusi” doar cand ajung in inchisoare, niciunul nu-si pune problema ca au copii mici si boli cand isi umfla ilegal conturile ? Texte lacrimogene, vai, biata Monica… Sa fim seriosi si cinstiti si n-o sa mai ajunga nimeni la parnaie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus