Țigările electronice ar putea fi mai dăunătoare decât cele din tutun, cel puțin dacă bănuielile specialiștilor se confirmă.

Administrația americană pentru alimente și medicamente (FDA) investighează o posibilă legătură între utilizarea țigărilor electronice și convulsii. FDA a spus că, între 2010 și 2019, au existat 35 de cazuri raportate de persoane care au avut convulsii la scurt timp după ce au folosit e-țigarete. Majoritatea acestor rapoarte au inclus adolescenți sau adulți tineri, scrie livescience.com.

În unele cazuri, convulsiile au avut loc după ce utilizatorul a luat câteva fumuri; în alte cazuri, convulsii au avut loc la mai multe ore, până la o zi, după utilizare. Experiența pacienților în ceea ce privește e-țigaretele era variată, de la unii care utilizau pentru prima dată, până la utilizatorii experimentați.

Agenția a subliniat că nu este încă clar dacă e-țigările au cauzat crizele. S-ar putea să existe și alți factori care au contribuit la convulsiile pacienților, cum ar fi utilizarea altor medicamente. Într-adevăr, câțiva dintre pacienți au raportat utilizarea altor substanțe, în plus față de e-țigarete, cum ar fi marijuana sau amfetamine. Unii pacienți pot avea, de asemenea, condiții de medicație subiacente care au declanșat convulsiile.

Posibilă intoxicație cu nicotină

Cu toate acestea, se știe că aceste convulsii pot fi un simptom al intoxicației cu nicotină, care se întâmplă atunci când oamenii sunt expuși la niveluri ridicate ale compusului, cum ar fi prin înghițirea accidentală a substanțelor care conțin nicotină.

FDA notează că unele e-țigarete au modele care permit utilizatorilor să inhaleze rapid nivele ridicate de nicotină. “Credem că aceste 35 de cazuri justifică investigația științifică dacă există, de fapt, o legătură între e-țigarete și convulsii”, a spus FDA într-o declarație.

Agenția solicită medicilor și publicului larg să raporteze cazurile de crize legate de utilizarea țigărilor electronice pentru a înțelege mai bine legătura. “Rapoarte suplimentare sau informații despre aceste incidente ne pot ajuta să determinăm dacă există o conexiune și de a identifica factorii de risc comuni și dacă anumite atribute ale produselor din țigara electronică, cum ar fi conținutul de nicotină, pot contribui la convulsii”, se arată în declarație.

sursa: dcmedical

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus