Opt romani din Hunedoara, Sibiu, Sinaia, Buzău și București au pornit în week-end spre nordul înghețat al Siberiei. Din echipaj fac parte și patru cameramani care vor realiza un documentar de călătorie.

Timp de aproximativ două luni vor parcurge cu cele opt mașini de offroad aproximativ 28 000 de kilometri. În drumul nordului pe care au pornit, cu zăpezi și râuri înghețate, vor înfrunta temperaturile Siberiei de pana la -50 de grade Celsius.

Ideea expediției spre Oceanul Arctic s-a născut în urmă cu trei ani, tot în timpul unei călătorii în Siberia.

Acum au pornit spre TIKSI, un orășel din nordul extrem al Republicii Sakha Yakutia, Rusia, la mai bine de 550 km de Cercul Polar.

”Ne dorim să vedem aurora boreală. Pur și simplu ne-am dorit să mergem acolo. Am văzut în urmă cu trei ani un indicator cu locația și am zis: Hai să mergem acolo! Ne dorim să găsim capătul lumii!”, a declarat pentru stiridesibiu.ro Mihai Țuca, coordonatorul expediției.

S-au pregătit pentru un drum lung . Nevoiți fiind să ocolească Ucraina din cauza conflictelor, au ieșit din țară pe la Oradea, pe traseul Ungaria, Slovacia, Plonia, Belarus.

“Noi vom fi protejaţi de aceste echipamente, iar maşinile noastre sunt pregătite cu izolaţii realizate în Norvegia şi Islanda. Timp de două luni, motoarele celor trei maşini Toyota Landcruiser nu se vor opri. Ele ne vor fi mijlocul de transport, dar şi casă. Vom ţine legătura cu lumea modern, prin intermediul unui telefon satelitar”, a spus hunedoreanul Sebastian Popescu.

1553376_623211754382677_1692976202_o-794x526Legatura cu țara o vor ține prin satelit, fiind dotați și cu un dispozitiv care indica poziția în timp real, iar aventura lor va fi împărtășită cu ajutorul unui documentar.

”Suntem susținuți de Digi World. Avem cu noi și patru cameramani care vor realiza un documentar”, a mai spus Țucă înainte de plecare.

Lanțul muntos Verhoyansk, care se întinde  pe o lungime de mai bine de 1000 km si pe lațimi de peste 250 km, cu o altitudine maxima de cca 2400 m, va fi ghidul permanent al românilor spre nordul înghetat.

Un răspuns

  1. sa reveniti cu bine.. sa aveti un timp superb…. succes.. cine ajunge in rusia .. se indragosteste de ea….merita…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus