Până la data de 10 mai 2019, aplicanții eligibili pot depune proiecte în cadrul Concursului național de proiecte de tineret 2019.

Până la data de 10 mai 2019, aplicanții eligibili pot depune proiecte în cadrul Concursului național de proiecte de tineret 2019.

Temele concursului sunt:

         Stimularea implicării tinerilor în viața societății, cu următoarele priorități:

  • Informarea și consilierea profesională a tinerilor, precum și dezvoltarea de activități vocaționale;

  • Diversificarea și dezvoltarea de acțiuni specifice de voluntariat, educație civică și implicare socială;

  • Susținerea diversității culturale și a accesului la cultură;

  • Dezvoltarea de proiecte pentru susținerea educației fizice și a unui stil de viață sănătos.

Suma alocată pentru stimularea implicării tinerilor în viața societății este de 1.300.000 de lei.

Promovarea egalității de șanse pentru tinerii proveniți din medii dezavantajate pentru integrarea socială și profesională a acestora, cu următoarele priorități:

  • Dezvoltarea de activități educaționale cu caracter non-formal, cursuri de formare profesională pentru tinerii proveniți din medii dezavantajate (mediul rural, romi, tineri cu dizabilități, tineri fără adăpost, NEETs) în vederea dobândirii de competențe socio-civice și profesionale și antreprenoriale;

  • Promovarea inițiativelor de inserție profesională și integrare socială a tinerilor vulnerabili;

  • Stimularea interesului tinerilor pentru valorificarea tradițiilor culturale locale, inclusiv prin formarea în meserii tradiționale.

Suma alocată este de 700.000 de lei.

Aplicanţii eligibili pentru Concursul național de proiecte de tineret 2019 sunt asociațiile și fundațiile care funcționează în condițiile O.G. nr. 26/2000 cu privire la asociații și fundații, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 246/2005 și fundațiile județene pentru tineret și a municipiului București și Fundația Națională pentru Tineret, care funcționează conform Legii nr. 146/2002.

Fiecare solicitant poate depune maximum 2 proiecte la Concursul național de proiecte de tineret 2019, dar nu pentru aceeași temă.

Detalii suplimentare referitoare la concurs, inclusiv metodologia, se pot obține de pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului (www.mts.ro) sau de la adresa de mail concurs.proiecte@mts.ro.

Ideile inovative ale tinerilor sunt importante pentru România.

Partidul Social Democrat încurajează și susține tinerii, prin concursuri și programe dedicate lor, pentru a-i ajuta să se implice în viața societății și să evolueze profesional.

 

Ilie Toma,

Deputat PSD Hunedoara

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus