În perioada 17-28 martie, în județul Hunedoara vor fi organizate o serie de seminarii cu privire la situl Natura 2000 Ținutul Pădurenilor.

Întâlnirile vor avea loc în cadrul proiectului “Evaluarea stării de conservare a biodiversităţii din cadrul sitului Ţinutul Pădurenilor în vederea elaborării planului de management conservativ şi durabil specific siturilor Natura 2000” derulat de Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca.

La seminarii sent așteptați să participe locuitorii comunelor Lunca Cernii de Jos, Bunila, Cerbăl, Lăpugiu de Jos, Bătrâna (judeţul Hunedoara), Tomeşti, Pietroasa (judeţul Timiş) şi Rusca Montană (Caraș-Severin). Tematica seminariilor vizează aspecte legate de sit, de speciile și habitatele de importanță comunitară și națională, precum și de elaborarea planului de management al ariei protejate.

„Promovarea proiectului urmăreşte crearea unui suport pentru gestionarea resurselor arealului, informarea publicului larg şi a autorităţilor publice locale cu privire la importanţa şi beneficiile pe care le aduce aria protejată întregii zone. Totodată, prin acţiunile întreprinse în instituţiile de învăţământ din zonă se urmăreşte sensibilizarea, educarea şi instruirea tinerei generaţii în spiritul protejării patrimoniului natural”, se arată în prezentarea proiectului care poate fi accesat la adresa tinutulpadurenilor.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus