Sondaj realizat în perioada 24 martie – 3 aprilie 2016, de către Agenția de Rating Politic, la comanda Antenei 1 Deva.

Ana Maria Popa, Anca Mitrescu, Alin Bena, Monalise Hihn și Alexandru Gruian au fost desemnați drept cei mai populari ziariști/jurnaliști hunedoreni într-un sondaj de opinie realizat în municipiul Deva, pe un eșantion de 1.194 de persoane adulte, reprezentativ la nivelul municipiului, stratificat, cu selecție aleatorie a gospodăriilor, prin metoda „cea mai apropiată aniversare”.

Eroarea statistică standard este de 2,8 la sută, cu un nivel de încredere de 95 la sută.

La întrebarea – „Care credeți că este cel mai popular ziarist/jurnalist din Deva astăzi?”, 15 la sută dintre repondenți au indicat-o pe Ana Maria Popa, prezentator al Observatorului de la Antena 1 Deva și moderator al emisiunii „Ora Exactă” de la aceeași televiziune. În clasament o urmează Anca Mitrescu, prezentator al Observatorului de la Antena 1 Deva și moderator al emisiunii „La cafea cu Anca” – cu 6,1 la sută. 5,3 la sută dintre cei intervievați l-au indicat pe Alin Bena, realizator al emisiunii „Ediție specială” de la Hunedoara TV, în timp ce 4,8 la sută au ales-o pe Monalise Hihn, invitat permanent în ediția de joi a emisiunii „Ora Exactă” de la Antena 1 Deva, redactor la site-ul Hunedoara Liberă și corespondent al postului de radio Europa FM. Deși nu mai este jurnalist, Alexandru Gruian a rămas în memoria locuitorilor Devei, 4,2 la sută dintre cei intervievați indicându-l drept unul dintre cei mai populari ziariști.

13009980_10209114170113657_565257702_o

Ultimul sondaj de opinie în care a fost efectuată o cercetare sociologică cu privire la notorietatea oamenilor de presă din județ a fost făcută în mai 2011. Atunci clasamentul arăta așa: Alin Bena, Ana Maria Popa, Alexandru Gruian, Mircea Mihuleț și Elis Ursu.

Pe de altă parte, 36,1 la sută dintre cei intervievați au declarat că nu cunosc ziariști.

Un răspuns

  1. Parere@sondori.hd' Scripta manent.... spune:

    O statistica neprofesionista fiindca nu se compara jurnalitii din televiziuni cu cei din presa scrisa. Asa ca Monalise este cea mai buna din presa scrisa, adica serioasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus