Dacă la români se recomandă ca în noaptea de Revelion să mănânci peşte, pentru a înota ca peştele în apă în anul ce vine, străinii au şi ei tradiţii sau superstiţii similare.

Superstiţii legate de noaptea dintre ani se regăsesc peste tot în lume. Fie că sunt legate de hainele pe care trebuie să le îmbraci la cumpăna dintre ani, fie că se referă la bucatele de la masa de Revelion, mai toate popoarele s-au obişnuit să respecte tradiţii de multe ori bizare, scrie BuzzFeed.

În Argentina, domnişoarele sunt sfătuite să poarte lenjerie roz pentru a-şi găsi un partener în anul ce vine. De asemenea, la 12 noaptea, argentinienii superstiţioşi fac un pas cu piciorul drept pentru a le merge bine tot anul anul.

În Brazilia, petrecăreţii se plimbă pe străzi lovind gălăgios oale şi tigăi cu linguri de lemn. Totodată, acolo se recomandă îmbrămintea albă, care ţine la distanţă spiritele rele. Pentru a avea noroc, cei curajoşi sar peste şapte valuri sau aruncă flori în ocean, tribut pentru zeiţa Iemanja, protectoarea apelor.

În Chile, la masa de Revelion se serveşte linte pentru un an plin de bani. Casa este măturată în ajun pentru a “curăţa” energia negativă.

În Columbia, se spune că dacă te plimbi în jurul casei cu o valiză goală vei avea parte de un an plin de călătorii.

Cetăţenii din Eduador obişnuiesc să ardă o păpuşă pentru a încheia anul.

În Rusia, oamenii îşi scriu o dorinţă pe o hârtie pe care o ard şi o aruncă în paharul de şampanie care trebuie băut până la 12:01 pentru ca dorinţa să se împlinească.

În Spania, se spune că trebuie să mănânci câte un strugure la fiecare bătaie a ceasului de la miezul nopţii pentru a avea un an prosper.

În Turcia, se aruncă rodii de la balcon. Cu cât acestea se sparg în mai multe bucăţi, cu atât anul ce vine va fi unul mai bun.

În Venezuela, se poartă lenjerie galbenă pentru noroc.

Un răspuns

  1. Pingback: Tradiţii de REVELION în jurul lumii - RTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus