Președintele României, Traian Băsescu, a semnat marți decretul de decorare a domnului Acxente Leucian, învățător la Școala Primară Bulzeștii de Sus, județul Hunedoara.

Învăţătorul hunedorean va fi decorat pentru devotamentul său faţă de profesie. De ani de zile, Acxente Leucian transportă elevii care învaţă la Şcoala Primară din comună cu maşina personală. Acxente Leucian este învăţător de peste 35 de ani. În urmă cu 14 ani a venit în satul Bulzeştii de Sus şi n-a vrut să plece şi să-i lase pe cei mici de izbelişte.

“În semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa carieră închinată școlii românești, pentru dăruirea cu totul excepțională de care a dat dovadă în susținerea actului de educație la nivel preuniversitar, domnul președinte Traian Băsescu a conferit Ordinul Meritul pentru Învățământ— în grad de Cavaler domnului Acxente Leucian, învățător la Școala Primară Bulzeștii de Sus, județul Hunedoara”, se precizează într-un comunicat de presă. 

Povestea dascalului hunedorean care îşi duce elevii la şcoala cu maşina

Decorarea a fost făcută la propunerea domnului consilier de stat Gheorghe Angelescu, şef al Cancelariei Ordinelor a Administrației Prezidențiale.

3 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus