Decizia instanței nu este definitivă

Curtea de Apel București l-au declarat pe Traian Băsescu drept colaborator al fostei Securității. Decizia Curții nu este definitivă și poate fi contestată în 15 zile la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) a solicitat instanţei stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu. Antena 3 a prezentat două note informative date de „Petrov”, numele conspirativ care ar fi fost dat fostului preşedinte Traian Băsescu. În cele două note se vorbeşte despre doi colegi de la Institutul de Marină.

În acţiunea depusă la CAB de CNSAS pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

Sursa: stiripesurse

2 răspunsuri

 1. Petrov@Bruxelles.ue' Pixelul albastru spune:

  Era atat de evident…. Oricine a trait anii ceausismului triumfator stie ca ocuparea pozitiilor detinute de Basescu implica in mod necesar o activitate de turnator securist.
  Asa ca cine se mai mira este ori ipocrit ori prost nevindecabil.

 2. Pentru crimele lui (scufundarea vasului ăla, distrugerea flotei și multe altele) a fost condamnat deja 8 ani la locul de muncă.
  Din păcate pentru noi , locul lui de muncă la vremea aia a fost în fruntea țării…
  Nu întâmplător Păstorel scria :
  Din Banat până la Iași
  Se resimte lipsa sării
  Fiindcă cei mai mulți ocnași
  Au ajuns la cârma țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus