„În urmă cu mai bine de zece ani, împreună cu echipa BCCO Alba Iulia, structură de elită pe care o conduceam la acea dată, am organizat una dintre cele mai laborioase și spectaculoase acțiuni, codificată „El Paso”, desfășurată la nivel național, pentru destructurarea unei grupări infracționale care avea ca preocupări traficul de minori, traficul de persoane, proxenetismul și prostituția.

Din gruparea infracțională, care numără peste 80 de persoane care acționau în România, Germania, Spania, Italia și Franța, făcea parte și Bogdan Petru Tiberiu, cercetat în stare de arest și condamnat la o pedeapsă de vreo 4 ani închisoare pentru proxenetism. Definitiv.
La acea dată am identificat și vreo 40 de victime ale grupării, unele minore.

După 10 ani, Bogdan Petru Tiberiu a ajuns consilier local al orașului Geoagiu, fiind ales pe listele PSD. Dar nu asta este surpriza!

În ședința de ieri a consiliului local, în ziua în care întregul mapamond a celebrat “Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor”, același PSD l-a propus și a votat pentru ca Bogdan Petru Tiberiu să facă parte din “Comisia pentru prevenirea și combaterea violenței în mediul școlar”.

Dacă nu el, atunci cine?
Dacă nu ieri, atunci când?”, a scris Traian Berbeceanu pe contul său de Facebook.

În data de 12 ianuarie 2010, DIICOT anunța printr-un comunicat de presă că:  

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba, B.T. Sibiu şi B.T. Hunedoara, împreună cu ofiţeri din cadrul  B.C.C.O. Alba şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române,  au procedat la  destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în traficul de persoane în scopul exploatării sexuale, care acţiona atât pe teritoriul României,  cât şi transfrontalier, pe teritoriul Germaniei şi Italiei”.

În cursul zilei de 12 ianuarie 2010 au fost efectuate 20 de percheziții domiciliare. În cauză sunt cercetați peste 89 de învinuiți și au fost identificare peste 40 de victime. La sediul DIICOT au fost conduse 80 de persoane în vederea audierii. După finalizarea audierilor, față de învinuți vor fi formulate propuneri corespunzătoare.

Filmul aici:

Membrii reţelei au fost cercetaţi în arest preventiv: Constantin Sorin, Mailat Dorel – Alexandru, Bacrău Ioan Alberto, Cicea Stelian Antonio, Moldovan Tiberiu, Borca Sorina, Iuhasz Nicoleta Marcela, Căstăian Octavian, Trandafir Adrian Florian, David Lingurar Valer, Trandafir Augustin Ilie, Lăcătuş Leonid, Sârbu Darin Gheorghe, Paul Ciprian, Bacrău Vasile, Stricat Sorin Gheorghe, Bacrău Horea Ioan, Vancea George Alexandru, Paul Cornel Alin, Bacrău Aurel, Bogdan Petru Tiberiu, Naghi Flaviu Adrian, Ştefan Ioan Robert, Trif Marcel Nicolae şi Bîrsan Gligorie.

În data de 3 iunie 2013, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins apelul formulat de 7 dintre condamnați definitiv în dosare, între ei numărându-se și Bogdan Petru Tiberiu:

„Poliţiştii hunedoreni au pus în executare, miercuri, mandatele a nouă persoane condamnate la pedepse cu închisoarea. Dintre acestea, şapte fac parte dintr-o grupare infracţională organizată, specializată în trafic de persoane, în scopul exploatării sexuale, destructurată de poliţişti în cursul anului 2010. După ce au făcut recursuri peste recursuri, nemulţumiţi fiind de pedepsele ce le-au fost aplicate, dosarul acestora a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde magistaţii le-au respins recursurile. Astfel, Sorin Brănişcan, de 32 de ani, Tiberiu Moldovan, de 32 de ani, ambii din Orăştie, şi George Vancea, de 33 de ani, din Romos, au de executat cinci ani de închisoare, în timp ce Petru Bogdan, de 27 de ani, din Geoagiu, şi Sorina Borca, de 35 de ani, din Orăştie, trebuie să stea patru ani la „răcoare”. De asemenea, Gligorie Bârsan, de 44 de ani, şi Ionel Brănişca, din Orăştie, au de executat trei ani de închisoare” (Sursa – Glasul Hunedoarei).

Între timp, Bogdan Petru Tiberiu și-a ispășit pedeapsa, s-a reabilitat, iar în 27 septembrie 2020 a fost candidat pe lista PSD pentru Consiliul Local Geoagiu.

În data de 18 noiembrie 2020, Judecătoria Orăștie îi validează mandatul de consilier local:

Tip soluție: Admite cererea
Soluția pe scurt: Admite cererea formulată de secretarul general al U.A.T. oraşul Geoagiu. Validează mandatul consilierului local supleant al oraşului Geoagiu în persoana numitului Bogdan Petru Tiberiu, membru al Partidului Social Democrat. Prezenta încheiere se comunică de îndată prefectului şi secretarului general al unităţii administrativ-teritoriale oraşul Geoagiu. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la comunicare, cererea pentru exercitarea căii de atac urmând a se depune la Judecătoria Orăştie. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 18 noiembrie 2020”.

În data de 25 noiembrie, acesta a depus jurământul. Tot în aceeași zi, el este ales, cu 9 voturi pentru și 4 împotrivă, ca reprezentant al Consiliului Local Geoagiu în cadrul Comisiei de prevenire și combatere a violenței în mediul școlar de la Liceul Agricol Tehnologic Geoagiu.
ales

6 răspunsuri

  1. pai daca omul a fost reabilitat si instanta l-a validat, care a problema ???

  2. Pt. asta/astia s-a batut PSD 4 ani in Parlament!
    Din cauza asta am ajuns unde am ajuns, hotii la puetre, forta de munca a emigrat, aici au ramas infractorii sa faca legea!

  3. Pingback: Traian Berbeceanu, acuzații grave la adresa unui membru PSD: În urmă cu 10 ani l-am arestat pentru proxenetism

  4. Nu mai cenzura. Unde e libertatea cuvintului? Unde e democratia ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus