Şoseaua Transalpina, care leagă Oltenia de Ardeal, rămâne închisă anul acesta circulaţiei rutiere. Autorităţile pun astfel capăt incertitudinilor privind deschiderea drumului şi avertizează că şoferii care intră pe acest drum o fac pe riscul lor şi pot fi amendaţi.

Declaraţiile contradictorii ale unor oficiali au semănat derută printre cei care abia aşteptau să treacă vara aceasta pe şoseaua Transalpina. Dacă pe site-ul oficial al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Durmuri Naţionale apare clar informaţia că DN67 C este închis, la începutul lunii iulie, ministrul Transporturilor, Ioan Rus, declara că şoseaua este deschisă circulaţiei. El menţiona că aceasta are statut de drum în lucru, cu restricţiile de rigoare. Şi prefectul  judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a anunţat că se poate circula pe Transalpina.

Declaraţiile celor doi oficiali nu au însă nicio legătură cu realitatea, CNADNR, dar şi Poliţia Rutieră incluzând DN67C în sectoarele de drum închise traficului rutier. Mai precis, traficul este permis doar între localităţile Bengeşti şi Rânca, sectorul de drum Rânca- Sebeş fiind închis pe toată perioada anului. Mai informat decât ministrul Transporturilor, Remus Pricopie, şeful de la Educaţiei a avertizat încă de la începutul verii toate unităţile de învăţământ să nu organizeze tabere sau excursii şcolare care presupun traversarea Transalpinei.

CITEȘTE ȘI: DRUMURI DE COȘMAR – Nervi și timp pierdut pe Defileul Jiului

Interdicţia de circulaţie, reconfirmată

Pentru a pune capăt incertitudinilor, reprezentanţi ai Poliţiei Române, dar şi ai CNADNR, au subliniat că şoseaua Transalpina rămâne închisă, iar cine nu respectă interdicţia de circulaţie o face pe riscul său. Potrivit Codului Rutier, circulaţia pe un sector de drum pe care accesul este interzis se sancţionează cu amenzi cuprinse între 180 şi 270 de lei, dar şi cu două puncte penalizare. ”Închiderea sectorului de drum este semnalizată corespunzător şi sunt montate în următoarele poziţii kilometrice : km 34+500 – Rânca/GJ, km 59+800 – intersecţie cu DN 7A km 82+385 Obârşia Lotrului/VL, km 61+160 – intersecţie cu DN 7A km 81+025 Obârşia Lotrului/VL”, menţionează CNADNR. Măsura închiderii DN67C a fost luată din cauza nefinalizării lucrărilor de construcţie şi a imposibilităţii asigurării condiţiilor de siguranţă a traficului rutier. CNADNR avertizează că, în cazul producerii unor accidente rutiere pe acest sector de drum, responsabilitatea aparţine în totalitate şoferilor. Reabilitarea Transalpina a început în 2008, valoarea acesteia fiind de peste 350 milioane de euro. Lucrările au fost oprite în anul 2013, în momentul în care firma care le executa, Romstrade, a intrat în insolvenţă.

sursa: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus