Consiliul local Hunedoara a luat vineri o decizie care ar putea salva serviciul public de transport în comun.

Conturile SC Eco Sid SRL Hunedoara sunt blocate după ce o societate comercială a obţinut un titlu executoriu în urma unei sentinţe judecătorești.

În aceste condiţii, funcţionarea serviciului public de transport local de persoane este serios pusă sub semnul întrebării.

Conducerea Primăriei Hunedoara a luat decizia de a propune Consiliului local înfiinţarea unei noi societăţi:

“Cu conturile blocate riscăm să punem în pericol transportul de persoane, iar prin lege suntem obligaţi să asigurăm acest serviciu public”, a declarat primarul Hunedoarei, Viorel Arion.

Propunerea a fost acceptată de consilierii locali, însă nu fără obiecţii. Una din propuneri a fost diminuarea capitalului social de la 500.000 de lei la 300.000 de lei, iar altă viza eliminarea activităţilor secundare din actul constitutiv. Ambele propuneri au fost respinse. În schimb, aleşii au acceptat ca în cadrul societăţii nou înfiinţate, auditul să fie făcut de un auditor independent extern.

O altă problemă ridicată a vizat parcul auto care va fi folosit pentru acest serviciu.

“Cu ce autobuze sau microbuze vom face transportul de persoane?”, a întrebat consilierul local Ciprian Palcău.

Întrebarea a rămas fără răspuns, dar surse din cadrul administraţiei hunedorene spun că încă se caută o soluţie pentru ca nouă societate să poată folosi parcul auto al SC Eco Sid SRL – societate deţinută de CL Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus