Începând cu acest sfârşit de săptămână ne vom putea bucura mai mult de lumina zilei. România va trece la ora de vară în noaptea de 29 spre 30 martie. Ceasurile vor fi date înainte cu o oră, astfel că ora 3.00, va deveni oficial ora 4.00.

Ziua de duminică va fi cea mai scurtă zi din an. România trece la ora de vară, astfel că toate ceasurile vor fi date înainte cu o oră în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ora 3.00 va deveni ora 4.00, iar astfel ziua de 30 martie va avea doar 23 de ore. Astfel, diferenţa dintre ora oficială a României si Timpul Universal (numit impropriu şi GMT) va fi de trei ore.

Ideea trecerii la ora de vară îi aparţine celebrului om de ştiinţă Benjamin Franklin şi datează din secolul al XVIII-lea. În România, ora de vară a fost introdusă pentru prima oară în anul 1932.

Potrivit reprezentanţilor CFR călători din judeţ, un singur tren va fi afectat în urma trecerii la ora de vară. Este vorba de trenul Regio 2701, care circulă pe direcţia Petroşani – Deva. Garnitura va pleca din staţia CFR din Petroşani la ora 4.00 dimineaţa, cu o întârziere de 40 de minute.

Cea mai lungă zi din an va fi ultima duminică din luna octombrie, atunci când se va reveni la ora de iarnă, iar ceasul se va da înapoi cu o oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus