Ministerul Educației și Cercetării Științifice a organizat concursurile pentru ocuparea funcţiilor de director al Casei Corpului Didactic și de inspector şcolar general adjunct din fiecare județ, pe baza metodologiei aprobate.

Pentru funcția vacantă de director la Casa Corpului Didactic (CCD) Hunedoara a candidat prof. Adriana Almășan (foto), care a ocupat de altfel postul respectiv și în perioada anterioară.

În urma promovării probelor concursului desfășurat în data de 22 aprilie 2015 la sediul MECS, Adriana Almășan urmează să fie numită în mod oficial director al CCD Hunedoara.

Examenul organizat de minister a fost unul dificil, iar testele au făcut ravagii printre candidaţi. De exemplu, la Mehedinţi, niciunul din cei 15 candidaţi pentru posturile de inspector şcolar general adjunct şi director al casei corpului didactic nu a fost declarat admis.

„Până acum am acumulat experienţă în domeniul educației, al organizării programelor de formare continuă pentru toate categoriile de personal din învățământul preuniversitar hunedorean. De acum înainte mă concentrez pe transpunerea în practică a ofertei manageriale cu care m-am prezentat la concurs”, a declarat pentru Hunedoara Liberă.ro Adriana Almăşan.

Selecția pe baza dosarelor personale înaintate de către candidați, ca și concursul în sine, au fost exigente și riguroase, iar Adriana Almăşan mărturiseşte că a avut emoţii mari.De acum, şefa Casei Corpului Didactic este pregătită să pună în aplicare oferta managerială.

„E o ofertă generoasă, ce cuprinde programe și proiecte pentru perfecționarea și dezvoltarea profesională și personală a colegilor din școlile hunedorene, pentru a aduce mai aproape de noi experiențele europene în materie de educație”, a mai declarat profesoara Adriana Almășan.

Directorul Casei Corpului Didactic se bazează în activitatea sa pe sprijinul colegilor dascăli din şcoli, din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean şi, bineînţeles, de la Casa Corpului Didactic.

Un răspuns

  1. Felicitari si la cat mai multe realizari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus