Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Hunedoara a dispus măsuri de supraveghere și de vaccinare suplimentară a câinilor și pisicilor din trei localități ale județului - Gurasada, Ruda Brad și Turdaș -, după ce în aceste zone au fost descoperite trei vulpi moarte, care sufereau de rabie.

“Avem confirmate trei focare de rabie, la vulpe, în localitățile Gurasada, Ruda Brad și Turdaș. S-au luat măsuri de restricție sanitar-veterinară și s-au introdus în supraveghere unitățile administrativ-teritoriale respective”, a declarat marți, pentru AGERPRES, directorul DSVSA Hunedoara, Mihai Jula.

Potrivit acestuia, în cele trei localități nu a fost instituită starea de carantină, măsurile luate fiind unele de supraveghere, ce constau în inventarierea tuturor câinilor și pisicilor, în paralel cu vaccinarea împotriva rabiei a celor care nu au fost imunizate în campaniile normale, derulate până acum de medicii veterinari.

“Dacă va fi nevoie, se vor face vaccinări de completare. Animalele vor fi ținute sub supraveghere timp de 21 de zile, pentru a monitoriza dacă vor mai apărea probleme”, a explicat directorul DSVSA Hunedoara.

Supravegherea zonelor cu focare de rabie va fi efectuată de medicii veterinari împreună cu colegii lor din cadrul DSVSA Hunedoara. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus