Suspecţii au valorificat materiale feroase şi s-au "sustras" de la plata impozitului pe venitul realizat.

Cei trei suspecţi sunt din municipiul Hunedoara şi au vârste cuprinse între 29 şi 58 de ani. Hunedorenii sunt cercetaţi de oamenii legii sub aspectul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală.

Poliţiştii au stabilit că tânărul de 29 de ani a valorificat în anul 2009 la un centru de colectare a materialelor refolosibile din localitate cantitatea de 5.677 kilograme de deşeuri feroase, pentru care a încasat suma de 2.400 de lei. Un alt suspect, de 50 de ani, valorificat, în perioada 2009-2010, cantitatea de 15.520 kilograme de deşeuri materiale feroase, pentru care a încasat aproape 7.000 de lei. 

Potrivit poliţiştilor, cel de-al treilea suspect, de 58 de ani, a valorificat 11.640 kilograme de materiale refolosibile, primind suma de 5.000 de lei.

“Cei în cauză nu au depus în termen declarația de venit la AdministrațiaFinanciară Hunedoara pentru a se calcula și reține impozitul pe venitul realizat înforma de cotă unică de 16% din venitul realizat. În urma cercetărilor, poliţiştii au mai stabilit că suspecţii, cu ocazia predăriimaterialelor,  au  declarat în fals că deşeurile  metalice  provin  din  gospodăriaproprie, pentru a nu se reține impozitul direct de la sursă”, au declarat reprezentanţii IPJ Hunedoara. 

foto adidrad.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus