Prima noastră reprezentativă va disputa o “dublă” amicală în compania selecționatei similare a Armeniei.

Liga 1 se va întrerupe după meciul de marți de la Timișoara dintre Informatica și Imperial WET Miercurea Ciuc pentru a face loc în acest week-end unei noi acțiuni a echipei naționale de seniori, a doua din acest an.

Prima noastră reprezentativă va disputa o “dublă” amicală în compania selecționatei similare a Armeniei. Meciurile dintre România și Armenia se vor disputa în zilele de duminică, 14 aprilie, ora 18:00, și marți, 16 aprilie, ora 17:00, la Sala Sporturilor Concordia din Chiajna.

Pentru această acțiune, selecționerul Robert Lupu a convocat 14 jucători. Printre aceştia se află şi trei jucători de la Autobergamo Deva, Petrișor Tonița, Adrian Pânzaru și Paulo Ferreira.

Iată lotul naționalei României pentru cele două meciuri amicale împotriva Armeniei:

Petrișor Tonița (Autobergamo Deva), Andrei Grigoraș (FK Odorheiu Secuiesc) – portari, Roberto Voin (Informatica Timișoara) – portari; Cristian Matei, László Szőcs (ambii Imperial WET Miercurea Ciuc), Adrian Pânzaru, Paulo Ferreira (ambii Autobergamo Deva), Andrei Crăciun, Dumitru „Mimi” Stoica (ambii CS United Galați), Marian Plugaru, Ionuț Movileanu (ambii Futsal Club Dunărea Călărași), Felipe Oliveira (Napoli), Ique Ribeiro (Cartagena), Sergiu Gavrilă (Informatica Timișoara).

Naționala României face parte din Grupa 5 a Main Round-ului calificărilor pentru FIFA Futsal World Cup, alături de Kazakhstan, Olanda și Albania. Meciurile se vor juca la Piatra-Neamț în perioada 22-27 octombrie a acestui an.

Preliminariile mai conțin două faze. Din runda principală se califică mai departe, în Elite Round (28 ianuarie – 2 februarie 2020), primele două clasate. Acolo se vor forma din nou patru grupe de câte 4. Cele 4 câștigătoare se vor califica la Cupa Mondială, în timp ce echipele de pe locurile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă (9-12 aprilie 2020) pentru ultimele două locuri alocate Europei la turneul final.

Cupa Mondială, la care vor participa 24 de echipe, se va desfășura în perioada 12 septembrie – 4 octombrie 2020 în Lituania. Din Europa se califică doar șase echipe. A șaptea, Lituania, e calificată din oficiu din postura de țară gazdă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus