În perioada aprilie - mai 2019, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara va organiza etapa naţională pentru trei olimpiade și un concurs școlar

În perioada  aprilie – mai 2019, Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara va organiza etapa naţională pentru următoarele olimpiade/concursuri școlare:

  • Olimpiada de Matematică;
  • Olimpiada de Economic, Administrativ, Comerț/ Turism și Alimentație Publică;
  • Olimpiada de Limbi romanice: Spaniolă, Portugheză, Italiană;
  • Concursul Diversitatea – O șansă în plus pentru viitor.

22- 26 aprilie

Ediția a LXX-a a Olimpiadei Naționale de Matematică se va desfășura în municipiile Deva și Hunedoara, unde vor participa aproximativ 1.200 de elevi din clasele V – XII, cadre didactice, profesori însoțitori, membri ai Comisiilor centrale.

În municipiul Hunedoara se va desfășura etapa națională pentru elevii claselor V-VI, iar în municipiul Deva pentru elevii claselor VII-XII, cu un număr total de 726 de elevi. Proba scrisă va fi în data de 23 aprilie 2019, iar pentru stabilirea loturilor naționale de matematică ce vor reprezenta România la concursurile internaționale de matematică, Olimpiada Internațională de Matematică Olimpiada Balcanică de Matematică pentru seniori, Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori, joi 25 aprilie 2019 se va organiza proba de baraj pentru juniori și seniori pentru cei mai buni elevi din clasele VII-XII.

Membrii Comisiei centrale și a comisiei de elaborare a subiectelor cuprind un număr de 112 cadre didactice din mediul universitar și preuniversitar, cu sprijinul Societății de științe Matematice din România, cea mai veche asociație profesională din țară.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara este desemnat pentru a cincea oară, în ultimii 12 ani pentru organizarea unei competiții naționale pentru disciplinele din aria curriculară ”Tehnologii”, în anul 2019 ca o recunoaștere a bunelor rezultate pe care elevii hunedoreni le-au obținut până acum la fazele naționale ale Olimpiadei disciplinelor din aria curriculară Tehnologii, domeniile: ”Economic, administrativ și comerț” și ”Turism și alimentație” (4 premii și 3 mențiuni)

Olimpiada se adresează elevilor din învăţământul liceal, filiera tehnologică, profil economic și turism, capabili de performanțe deosebite în domeniile studiate. Olimpiada urmărește să stimuleze elevii cu performanţe înalte, sau care au  interes şi aptitudini deosebite în domeniul ştiinţific şi tehnico-aplicativ.

La ediția 2019 vor participa nu mai puțin de 212 elevi din cele 42 județe ale țării, clasele a XI-a și a XII-a de la liceele cu profil economic și turism din toată țara.

Competiția națională se va desfășura în Municipiul Hunedoara și constă în susținerea a două probe la Facultatea de Inginerie din Hunedoara,  una teoretică și una practică, după următorul grafic:

  • Desfășurarea probei scrise: 23.04.2019  (interval orar: 9.00-13.00);
  • Desfăşurarea probei practice: 25.04.2019  (interval orar: 9.00-14.00).

În comisia centrală – de evaluare a celor două probe – sunt selectați, de către MEN, 22 de profesori de discipline economice, cu experiență recunoscută pe plan național.

În ziua de  miercuri 24.04.2019, se vor desfășura activități educative pentru elevi – excursii tematice la principalele obiective turistice ale județului: Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva, Cetatea Devei, Colegiul Național Sportiv ”Cetate” Deva – lotul olimpic, Castelul Corvinilor etc.

Olimpiada Naţională de Limbi Romanice (italiană, spaniolă și portugheză) se va desfășura la Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din municipiul Orăștie.

La această competiţie vor participa un număr de aproximativ 300 de elevi din aproape toate judeţele ţării, 40 de profesori însoțitori și 54 de membri ai Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale, fiecare judeţ fiind reprezentat de cel puţin 6 elevi clasaţi pe locul I la etapa judeţeană pentru fiecare nivel de studiu, respectiv clasele a VII-a și a XII-a.

În perioada 16-19 mai 2019, la Deva, va avea loc etapa națională a concursului „Diversitatea, o șansă în plus pentru viitor”  la care vor participa echipaje reprezentative din județele țării, formate din câte 5 elevi și doi profesori însoțitori.

Fiecare echipă este formată din fete și băieți cu vârste între 10-17 ani, care provin din rândul a cel puțin 2 etnii. În total vor participa aproximativ 200 de elevi, 60 de profesori însoțitori și îndrumători, 10-15 membrii ai comisiei centrale.

Etapa națională cuprinde 2 probe: o probă teoretică, scrisă, cu întrebări tip grilă din bibliografia precizată în regulament și o probă artistică  care să oglindește interacțiunile dintre culturile etnice și să reflectă colaborarea membrilor diferitelor etnii.

CITEȘTE ȘI:

Lotului național de Informatică al României, în tabără de pregătire la Deva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus