În concurs au fost înscrise 112 școli din țară, iar în urma evaluării, 61 dintre acestea au câștigat mult-râvnitul titlu.

În urma evaluării desfășurate în perioada 23-27 aprilie, la Botoșani, candidatura a trei colegii hunedorene (Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani, Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva, respectiv Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva) au fost desemnate câștigătoare, alături de alte unităţi de învăţământ din ţară.

În concurs au fost înscrise 112 școli din țară, iar în urma evaluării, 61 dintre acestea au câștigat titlul de „Școală europeană”. Instituțiile de învățământ din județul nostru s-au clasat, după cum urmează:

Locul 47: Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva” Petroșani – 151 de puncte;

Locul 57: Colegiul Tehnic „Transilvania” Deva – 148 puncte;

Locul 60: Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” Deva – 148 puncte.

Din comisia națională de evaluare au făcut parte inspectorii de proiecte educaționale din țară, iar criteriile de evaluare au ținut cont de rezultatele obținute de elevi în ultimii 3 ani la olimpiade, concursuri și la examenele de bacalaureat și de implicarea instituției în proiecte europene, simpozioane, parteneriate naționale și internaționale.

Titlul de „Școală europeană” este valabil pentru o perioadă de 3 ani.

Competiția „Şcoală Europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale și constă în evaluarea calității și coerenței managementului școlii, reflectat în documentele manageriale, precum și a impactului pe care activitățile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii.

Lansată în 2004 ca semn al recunoaşterii contribuţiei şcolilor româneşti la sprijinirea eforturilor României de integrare în Uniunea Europeană, Competiţia pentru obţinerea certificatului „Şcoală Europeană” este recunoscută de instituțiile europene ca un bun exemplu de susținere și valorizare a parteneriatelor școlare dezvoltate în cadrul programelor europene din domeniul educației și formării profesionale.

Certificarea școlilor cu titlul „Școală Europeană” le conferă recunoștere și prestigiu în cadrul comunităților educaționale, iar eforturile pe care le fac pentru menținerea titlului obținut, determină un interes tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi și noi proiecte, ceea ce conduce la o îmbunătățire a managementului școlar și la dezvoltarea unei culturi organizaționale solide.

LISTA unităţilor de învăţământ preuniversitar declarate câştigătoare în cadrul competiţiei naționale „ŞCOALĂ EUROPEANĂ” – ediția 2018 – AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus