La București s-a desfășurat, la finele săptămânii trecute, prima etapă din cadrul Campionatului Național de atletism în sală la seniori, tineret și juniori. Printre sportivii aflați s-au numărat și doi atleți de la CSM Deva, care, prin rezultatele obținute, și-au confirmat forma bună arătată la primul concurs al sezonului de sală, cel de la Bacău, disputat cu o săptămână înainte.
În competiția seniorilor, de la CSM Deva a luat startul multipla campioană Floretina Iușco. Ca și la Bacău, valoroasa atletă a luat startul în două probe, la lungime, favorita sa, și la triplusalt. Pe malurile Bistriței Flory a câștigat la lungime, cu 6,38, și s-a impus și la 60 plat. La „naționale” eleva profesorului Nicolae Alexe s-a impus, din nou, la lungime, cu 6,41, realizând un ușor progres, cum și-a propus înainte de concurs, dar și la triplu, cu un mulțumitor 13,70. Obiectivul Florentinei în sezonul de sală este obținerea calificării, la săritura în lungime, la Balcaniadă, care se va disputa la Istanbul, și nu la Bursa, așa cum se anunțase inițial, în perioada 11-12 februarie, și, mai ales, la Campionatul European, care se va desfășura în același oraș din Turcia, între 4 și 5 martie.
O evoluție remarcabilă a avut-o și juniorul Eric Rus, de la CSM Deva, care și-a îmbunătățit rezultatele de la Bacău, un loc 2 la 3.000 de metri și un loc 4 la 1.500. Acum sportivul pregătit de profesorul Cornelia Juratoni a fost al treilea la 1.500 și a câștigat, detașat și cu un timp încurajator, de 09:05, la 3.000, proba sa favorită. Din păcate pentru Eric, dar și pentru mulți alți tineri sportivi, Balcaniada de juniori, programată în Slovenia, la Novo Mesto, pe 4 și 5 februarie, a fost anulată de către organizatori, și, astfel atletul de la CSM Deva se va concentra doar pe competițiile interne de sală.
Următoarea competiție de sală la care vor participa atleții de la CSM Deva este „Romanian Masteres Athletics”, de la București. Florentina Iușco va lua startul, cu siguranță, în proba de săritură în lungime și, în funcție de programul stabilit de organizatori, ar mai putea concura la triplu sau la 60 plat. În cazul lui Eric Rus, acesta va participa, cert, la 3.000, și, tot în funcție de program, ar mai putea alerga la 800 sau la 1.500. Competiția atletică din Capitală se va desfășura în zilele de 28 și 29 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus