Pelerinaj la Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara unde sute de oameni au aşteptat şi ieri ore bune pentru a se ruga la mormântul Părintelui Arsenie Boca, cel care este considerat de credincioşi un mare făcător de minuni.

Sâmbătă, peste 400 de pelerini din toate colţurile ţării s-au închinat şi s-au rugat pentru cei dragi. În cele trei zile, peste 30 de mii de pelerini au trecut pragul Mănăstirii din Ţara Haţegului.

„Liniște, e foarte multă linişte aici şi primeşti aşa o energie pozitivă. Anul asta am fost chiar şi de două ori”.

„E o stare de linişte şi de mulţumire în primul rând. Pentru sănătate şi pentru bine, binele ţării, binele tuturor”. „Am venit pentru copii pentru nepoți. De la Târgu Mureș”.

Credincioşii spun că duhovnicul Arsenie Boca a făcut de-a lungul vieţii sale adevărate miracole. Părintele a fost stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbata de Sus, apoi la Prislop. „Am citit foarte multe cârţi de dânsul, iar cei care se roagă cu foarte multă consecvenţă şi perseverenţă întotdeauna primesc ceva de la Dumnezeu prin Părintele Arsenie Boca”. „Era pictor, era zidar, era sculptor şi mai ales mare teolog. Dânsul avea o viaţă de curăţire sufletească şi trupească, încât în cei 79 de ani a urcat din treaptă în treaptă până la îndumnezeire”, a spus părintele Nifon, duhovnic Mânăstirea Prislop.

An de an, mormântul Părintelui Arsenie Boca este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din ţară. Pe 28 noiembrie s-au împlinit 25 de ani de la trecerea sa în neființă.

Sursa: digi24.ro

Foto: starholidays.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus