Tu știi care îți sunt drepturile? Știi că părinții, tutorii sau susținătorii legali te pot învoi pentru maxim de 3 zile pe semestru? Știi că poți contesta rezultatul unei evaluări în termen de 5 zile de la comunicarea acesteia?

Consiliul Național al Elevilor desfășoară în perioada aprilie-iunie o campanie de informare a elevilor cu privire la drepturile acestora. În decursul celor 3 luni de derulare a campaniei, o dată pe săptămână va fi postat un drept din Statutul beneficiarilor primari ai educației, prevăzut în cadrul Regulamentului de Organizare și Funcționare a Unităților de Învățământ preuniversitar, prezentat într-o formă accesibilă.

Prin această inițiativă, Consiliul Național al Elevilor vrea sa contribuie la îmbunătățirea sistemului educațional și să îi facă pe toți actorii implicați să își cunoască drepturile şi îndatoririle. Mai mult, acesta dorește ca cei din bănci să realizeze faptul că este în beneficiul lor să îşi cunoască drepturile. Consiliul Elevilor este conștient de faptul că o informare corectă a elevilor le este utilă în relaționarea cu cadrele didactice și nedidactice și chiar cu colegii lor. Astfel, se vor putea evita eventualele încălcări ale regulamentului și  gestiona mai bine posibilele situații apărute.

Vrei să afli despre drepturile tale? Urmărește periodic paginile Consiliilor Școlare, Județene şi Regionale care urmează să preia postările din cadrul acestei campanii şi să le aducă în faţa elevilor  de pe întreg teritoriul României. Consiliul Elevilor este vocea ta!

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus