Guvernul a decis redeschiderea apelului pentru dotări şi echipamente medicale, astfel încât IGSU, spitalele şi institutele medicale de urgenţă din anumite judeţe să îşi poată deconta din bani europeni investiţiile în unităţi medicale mobile, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan, joi, într-o postare pe Facebook.

Viceprim-ministrul precizează că potrivit deciziei luate, miercuri seară, în şedinţa de guvern, “bugetul limită pentru contractare propus în cadrul acestui apel este de 82 milioane de euro”.

Ea detaliază, apoi, repartizarea bugetului propus: “52 de milioane euro pentru investiţii în spitale mobile şi unităţi mobile de terapie intensivă realizate de IGSU; 30 de milioane de euro pentru unităţi modulare de terapie intensivă şi intermediare ataşate spitalelor judeţene de urgenţă, spitalelor de urgenţă, institutelor medicale de urgenţă din Bucureşti, Timiş, Iaşi, Cluj, Mureş, Craiova, Constanţa, Bihor, Vrancea şi Bacău”.

În context, Turcan menţionează că, până la 30 septembrie, data limită a apelului anterior, au fost depuse pentru decontare “297 de cereri, în valoare de 1,2 miliarde de euro, pentru dotarea unităţilor sanitare cu echipamente şi aparatură medicală”.

“Pentru a putea acoperi cât mai multe dintre cererile depuse, am mărit plafonul finanţării de la 350 milioane de euro la 1,2 miliarde de euro”, mai spune ea.

sursa: agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus