Cele mai recente informații arată că litoralul românesc nu este pregătit pentru minivacanța de 1 mai.

Numai 30% din hotelurile de la mare vor fi deschise în timpul acestei prime minivacanțe, spune un studiu al agenției litoralulromanesc.ro, în condițiile în care cifrele arată că anul acesta vor fi cu 25% mai mulți turiști decât în 2018.

“Pentru ca anul trecut Paștele a fost la începutul lunii aprilie și vremea nu s-a arătat prea prietenoasă, doar câteva hoteluri au fost deschise la malul Marii Negre și numărul de turiști a fost nesemnificativ. Au venit, în schimb, de 1 Mai 2018, însa cu 20% mai putini decat de 1 Mai 2017, iar sejurul mediu a durat atunci doua zile”, se arată în comunicatul agenției.

“Cum majoritatea evenimentelor organizate pe Litoral în aceasta perioadă vor fi de Paște, și turiștii se vor concentra pe această perioada. Astfel, 70% dintre cei care ajung pe Litoral vin în perioada 26-29 aprilie, adică de vineri până luni. Restul ajung fie dupa Paște, în intervalul 29 aprilie – 2 mai, fie rămân din 26 aprilie până pe 2 mai”, explică agenția.

Anul acesta cea mai aglomerată stațiune va fi Mamaia, pe locul doi se află Vama Veche care este ocupată în proporție de 100%.

În preferințele românilor “urmează Eforie Nord, iar la polul opus se situează Saturn. Pentru întreg litoralul românesc, gradul mediu de ocupare al hotelurilor deschise în această perioadă va fi de aproximativ 70%”, se mai arată în studiu.

sursa: dcbusiness

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus