Liderii UDMR au anunţat la mijlocul lunii decembrie că părăsesc coaliţia de guvernământ convinşi fiind că ieşirea de la guvernare nu afecta la acel moment stabilitatea politică. În teritoriu însă, reprezentanţii UDMR au rămas pe funcţiile de conducere.

Preşedintele UDMR Hunedoara, europarlamentarul Iuliu Winkler declara după ieşirea de la guvernare că parlamentarii Uniunii ar putea susţine noul Guvern propus de Victor Ponta.

Preţul plătit de PSD pentru votul de încredere primit în Parlament a fost negociat de UDMR până la ultima virgulă, iar printre cifrele puse pe hârtie se află şi numărul reprezentanţilor Uniunii, care rămân pe funcţiile de conducere, chiar dacă nu mai reprezintă politica Executivului.

Aşa se face că, în judeţul Hunedoara, pe oamenii susţinuţi de UDMR nu-i “deranjează” nimeni. La Inspectoratul Şcolar Judeţean, Marta Mate ocupă în continuare funcţia de inspector şcolar general adjunct, iar la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret, Lorincz Szell este director executiv.

„Nu văd niciun motiv ca inspectorii noştri şcolari să fie schimbaţi”, declara în luna decembrie Iuliu Winkler, iar ideea pare să fi fost îmbrăţişată de partenerii din PSD.

Nu este însă singurul moment în care organizaţia judeţeană a UDMR Hunedoara şi-a demonstrat abilitatea. Istoria recentă a dovedit că, în fiecare moment politic important, Uniunea a avut de câştigat graţie negocierilor purtate. Astfel, UDMR Hunedoara a avut în vremea guvernării PDL prefect al judeţului în persoana lui Attila Dezsi (fost secretar general al Guvernului şi inspector la Consiliul Concurenţei), a dat unul din cei doi europarlamentari ai Uniunii, în persoana lui Iuliu Winkler (fost ministru), cel puţin doi secretari de stat (Karoly Borbely şi Lorincz Szell), și, foarte important, s-a bucurat de susţinerea USL pentru candidatul la Primăria Hunedoara, Gavril Bende Barna – provenit din rândul membrilor UDMR.

Astăzi, Iuliu Winkler este europarlamentar, Attila Dezsi este membru al Curţii de Conturi, iar UDMR Hunedoara, deşi reprezintă un procent mic din populaţia judeţului Hunedoara, are în continuare forţa de a se impune în faţa partenerilor politici, de la putere şi din opoziţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus