Observ cu multă amărăciune că în ultima vreme am uitat cu desăvârșire că suntem oameni. Țara asta s-a împărțit în pensionari și tineri frumoși și liberi, în pesediști, liberali, pemepiști, udemeriști etc. Oameni nu mai suntem, de parcă ne-au născut mămicile noastre angajați sau neangajați politic.

Cu o ură viscerală, zbierăm unii la alții, de parcă am ocupa două locuri pe pământ, nu unul singur. Totul e așa de sumbru, de parcă urmează o sinucidere în masă, cu tăierea venelor pe lung. Nu ne mai bucurăm de nimic, iar cei care încearcă să se bucure de ceva, să clădească ceva, sunt tratați ca niște scăpați din ospiciu. Ați observat că dacă se strâng 5 oameni, cu păreri diferite, într-un loc, deja se privesc cu suspiciune? Să nu mai vorbim despre cei care, cu o naivitate frumoasă, vor să aducă și ei ceva pentru comunitatea lor. Cine îi plătește, ce beneficii ascunse au? – acestea sunt primele întrebări ale celorlați, care stau pe margine și comentează. De ce ar exista oameni normali, nu-i așa?! Aceia sunt doar în literatură, nu în viața reală. Noi trebuie să fim răi, suspicioși, veșnic partizani. Așa ne stă nouă bine, așa am supraviețuit în istorie. Și mai adăugăm la asta pupincurismul față de oricine ne-ar putea avantaja.

La serviciu nu spunem nimic, doar nu vrem să se supere șeful că l-am contrazis. La partid, cei care au ales să se înregimenteze, toți trebuie să fie cât mai slugarnici. Dacă șeful nu-l place pe unul, sar toți să îl facă praf. Nici măcar nu mai contează că poate și împricinatul are dreptate. Nu, nu, trebuie executat, fix ca pe vremea comuniștilor. La școală e la fel. De ce să vorbească și mucosul de elev? El, profesorul, are întotdeauna dreptate, chiar dacă, uneori, să mă scuze dascălii adevărați, e un constipat la minte și un învechit, slab pregătit și acrit. Și exemplele pot continua. Păcat, mare păcat, că am uitat să fim oameni!

3 răspunsuri

  1. In momentul de fata suntem in plin razboi informational. Sunt vizibile doua armate – pot fi si mai multe – care bombardeaza si intoxica toata populatia. Actuala putere nu mi se pare a fi foarte preocupata de faptul ca cetatenii sunt agresati informational. Cu un pic de educatie am fi putut sa discernem falsul de real si cred ca nu am fi ajuns aici. Privind iar spre actuala putere in privinta educatiei si afland ca se pregateste o noua lege nu pot decat sa cred ca faliile intre oameni/generatii/simpatizanti se vor adanci si mai mult

  2. dorufaur@gmail.com' doru faur spune:

    S-ar putea sa nu-ti placa…nu a uitat nimeni sa fie om…cei care au fost, sunt in continuare OAMENI!! cei vopsiti in oameni…tocmai isi pierd culoarea.. Oamenii sunt putini, vopsitii formeaza majoritatea! In locul tau mi-as prezerva feng-sui-ul pentru oameni! a-pro-pos, venele se taie in lung cu coada de la lingurita…

  3. Ati uitat sa mentionati ca pensionari cu drept de lucru. Ca mai bine de 40 % din pensionari mai lucrează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus