Sindicaliștii din administrațiile locale au organizat, marți, o grevă de o oră la începutul programului de lucru, urmând ca, în data de 19 iulie să fie organizată o grevă pe termen nelimitat. În județul Hunedoara, nu toți sindicaliștii din administrația publică locală au participat la protest.

Revendicările FNSA sunt următoarele: majorarea salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală cu 25%, acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, și acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații din administrația publică locală.

În administrația locală hunedoreană se pare că nu sunt probleme

În județul Hunedoara, doar Sindicatul Salariaţilor din Cadrul Primăriei Municipiului Brad și Sindicatul Poliţiei Comunitare al Funcţionarilor Publici şi Personalului Contractual din Administraţie Hunedoara sunt afiliate la Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA). Se pare că angajații Primăriei Municipiului Brad sunt singurii care au protestat marți dimineață, timp de oră, așa cum FNSA a anunțat.

Din informațiile adunate până la acest moment, angajații Primăriei Deva, Primăriei Hunedoara, ai Primăriei Simeria și ai Consiliului Județean Hunedoara, majoritatea afiliați la Federația Salariaților din Administrația Publică Locală și Centrală Columna, nu și-au întrerupt marți activitatea. Cum era normal, am încercat să aflăm de la liderul de sindicat motivele pentru care sindicaliștii hunedoreni nu se solidarizează cu colegii din FNSA. În acest sens am încercat să obținem un punct de vedere de la vicepreședintele Sindicatului, Marcel Ghibu. Răspunsul domniei sale ne-a lăsat fără cuvinte: „Nu am nimic de comentat. Vă doresc o zi bună”, atât a avut de spus Marcel Ghibu înainte de a închide în nas telefonul reporterului Hunedoara Liberă.

În aceste condiții, ne-am adresat conducerii centrale a Sindicatului. Din păcate pentru membrii de sindicat, nici de aici nu am reușit să obținem un răspuns la întrebarea noastră. La apelul nostru a răspuns o doamnă care nu s-a prezentat și care ne-a rugat să revenim după-masă cu un telefon înmtrucât, „colegul care se ocupă cu asta nu e în birou”.

 

Următoarele forme de protest anunțate de FNSA sunt: 12 iulie 2016 — grevă pe toată durata programului de lucru și 19 iulie 2016 — grevă pe termen nelimitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus