Marius Surgent (ALDE), COMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

Azi, 12 iunie 2019, cu susținerea deputaților ALDE, a trecut de Camera Deputaților, for decizional, inițiativa legislativă care are în vedere modificarea art. 56, alin. (1), lit a) din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, urmând să ajungă pe masa Președintelui pentru a fi promulgată. Mai precis, inițiativa legislativă prevede crearea cadrului legal pentru includerea în categoria beneficiarilor pensiei pentru limită de vârstă a persoanelor care au realizat un stagiu de cotizare de cel puțin 15 ani în locurile de muncă și care au fost disponibilizate ca urmare a închiderii unităților miniere, potrivit obligațiilor pe care și le asumă statul român în negocierile cu Comisia Europeană.

Necesitatea unei astfel de completări ține de situația socio-economică din zonele miniere, unde vor fi închise anumite exploatări miniere ca urmare a înțelegerii dintre statul român și Comisia Europeană.

Modificarea legii, susținută de deputații ALDE, oferă posibilitatea persoanelor care au lucrat în activitatea minieră în subteran, în proporție de cel puțin 50% din timpul normal de muncă, și au cel puțin 45 de ani să poată ieși la pensie, dacă au un stagiu de cotizare de cel puțin 15 ani. Această prevedere se va aplica exclusiv pentru persoanele ce urmează să fie concediate ca urmare a închiderii exploatărilor miniere ca urmare a obligațiilor pe care și le asumă statul român în negocierile cu Comisia Europeană.

Deputat ALDE de Hunedoara,

Marius Surgent

Un răspuns

  1. Stalker@Hunedoara.ro' @ Sica Manelistu' si Rares batista et comp spune:

    O mana intinsa minerilor din zonele miniere de catastrofa socio-economica si un test de minim bun simt pentru PNL si USR +.
    Celor care se opun li se recomanda un schimb, unul singur, de munca la sute de metri adancime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus