Astăzi a început judecarea apelului în dosarul lui Traian Berbeceanu și a foștilor procurori Mureșan și Cean și a polițistului Muntean.

 

Procesul a început cu o amânare, după ce inculpații Ioan Mureșan, Nicolaie Cean și Alin Muntean au cerut răgaz să-și angajeze apărători.

Completul de 5 judecători a decis ca următorul termen al apelului să fie peste două luni.

Procesul în care comisarul șef Traian Berbeceanu a fost trimis în judecată în 2014 este rezultatul conexării a două dosare: unul instrumentat de procurorii DIICOT și altul instrumentat de DNA. În primul dosar, comisarul șef Traian Berbeceanu a fost acuzat de favorizarea unui grup infracțional. În al doilea dosar, autorii primului dosar sunt acuzați printre altele de represiune nedreaptă, abuz în serviciu.

Foștii procurori Ioan Mureșan și Nicolaie Cean, dar și ofițerul Alin Muntean, sunt acuzați că au pus la cale înlăturarea lui Traian Berbeceanu de la conducerea BCCO Alba.

Pe fond, Traian Berbeceanu a fost achitat, Ioan Mureșan a luat 7 ani de închisoare cu executare, Alin Muntean – 4 ani cu executare, Nicolaie Cean – 3 ani cu executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus