Consiliul Concurenței a declanșat o investigație în sistemul bancar. Instituția vrea să afle de ce serviciile sunt mai scumpe decât în alte țări. Consiliul se va uita la conturi curente, credite, carduri.

Consiliul Concurenței a început o investigație sectorială în care se uită la afacerile retail din sectorul bancar, potrivit Profit.ro.

Consiliul vrea să afle de ce serviciile bancare sunt mai scumpe decât în alte țări și se va uita la conturile curente, credite și carduri. “Ne uităm la comisioane – să vedem de ce e mai scump decât în alte țări”, a declarat Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului, în cadrul unei conferințe organizate în parteneriat cu Consiliul Patronatelor Bancare.

Consiliul se uită la costurile conturilor curente, ale creditelor și cardurilor pentru sectorul retail, ce include populația, persoanele fizice autorizate și întreprinderile mici și mijlocii, au declarat pentru Profit.ro oficialii Consiliului.

Instituția va angaja și o casă de sondaj pentru a măsura percepția clienților, cu 1.000 de respondenți pe fiecare segment și o marjă de eroare acceptată de +/- 3%. “Ne uităm pe segmente, să vedem care sunt dobânzile, unde sunt băncile prezente”, spun oficiali Consiliului.

sursa: profit.ro, digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus