Maria Florina Rujoi împlinește în august 15 ani. O adolescentă frumoasă și inteligentă, un copil deosebit, îndrăgostită de tot ce este în jurul său, cu preocupări frumoase, cu gînduri îndrăznețe și cu o mare dragoste față de oameni.

În 7 aprilie 2015, ca urmare a trimiterii exprese a medicilor de la Spitalul Municipal “Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara, Maria este internată la Clinica de Pediatrie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii din Cluj Napoca, secția Oncologie.

După analize, vine diagnosticul implacabil: LEUCEMIE ACUTĂ MIELOBLASTICĂ TIP M5.

Din 13 aprilie 2015 Maria se află sub tratament chimioterapeutic cu citostatice.

În seara zilei de 24 aprilie, medicii renumitei Clinici de oncologie San Matteo din Pavia – Italia, au așteptat-o pe Maria și pe tatăl ei, Florin Rujoi, la aeroport în Italia. Celebrul doctor specialist Zeca se va ocupa de Maria.

Din nefericire, tratamentul Mariei, pe lângă costurile exorbitante pe care le implică, poate dura chiar mai mult de 12 luni. Se adaugă, mai mult ca sigur, costurile și riscurile operației de transplant de măduvă osoasă. Un total care poate depăși 150000 de Euro.

Un moft pentru unii, o sumă intangibilă pentru familia Mariei

Tatăl ei ne-a declarat acum cîteva zile că a început să vândă bunurile mobile valoroase din gospodărie, automobil, utilaje agricole…

A adunat o sumă care-i va permite să treacă peste primele 2-3 luni în Italia. Vecinii și concetățenii săi din satele Chitid, Boșorod, Ocoliș, de lângă orașul Călan, au mers din poartă în poartă, adunând pentru Maria. Magazine și localuri din Călan au montat urne mobile pentru cei care doresc să contribuie cu cât de puțin pentru salvarea Mariei.

Doamna Nicoleta, cea alături de care Florin Rujoi și-a refăcut familia acum câțiva ani, mama sorei vitrege de cîteva luni a Mariei, ne-a declarat că famila este conștientă de tot ceea ce urmează să se întâmple. Și că doresc să mulțumescă tuturor celor care până acum au ajutat, așa cum au putut, pentru ca Maria să aibă o șansă.

Și ne-a mai declarat că au încredere în oameni și în Dumnezeu că Maria se va vindeca. Și va continua să fie același copil frumos, care crede în viață!

Cei care doresc să contribuie financiar pentru Maria Rujoi, o pot face în contul RO15RNCB0745145382480001 EURO cod SWIFT RNCBROBU deschis pe numele RUJOI FLORIN NICOLAE la BCR și în contul RO73RNCB0745027038410001 RON deschis pe numele RIZA LUMINITA la BCR. Riza Luminița este nașa de botez a Rebecăi, sora Mariei, o foarte bună prietenă de familie care este împuternicită de Florin Rujoi, tatăl Mariei, să-l ajute și să gestioneze alături de familie chestiunile financiare legate de tratamentul Mariei.

În aceste momente grele, Maria are nevoie de OAMENI care să fie alături de ea și de familia copleșită de evenimente.

Contribuțiile dumneavoastră vor fi gestionate de către cei de mai sus, pentru tratamentul Mariei si pentru tot ceea ce înseamnă vindecarea ei totală.

Vă mulțumim în numele Mariei pentru generozitatea și bunătatea voastră!

Toți cei care doresc informații suplimentare legate de caz, copii după documentele medicale și acte legate de caz, sau cei care au în vedere alte modalități de ajutor pentru Maria, ne pot contacta pe adresa de e-mail calan1387@yahoo.com sau la telefon 0754497633.  Persoană de contact Claudiu Băileșteanu.

sursa: infocalan.com

Ţi s-a părut interesant articolul?

Distribuie pe Facebook pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Urmăreşte HUNEDOARA LIBERĂ.RO pe FACEBOOK

Un răspuns

  1. Vreau sa ajut !!! Nu stiu cum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus