După ce a împărțit cu generozitate peste 1 milion de euro bisericilor, dar și unor asociații fantomă din județ, Mircea Moloț îi umilește pe veteranii care au luptat în războaie oferindu-le sume derizorii drept reparație morală

Au plecat la război făcându-și semnul crucii și, probabil, resemnați. Mulți dintre ei au plecat convinși că nu se vor mai întoarce vreodată în casa din care au fost chemați să apere patria. Au lăsat în urmă părinți cu ochii în lacrimi, soții care se vedeau deja purtând basmale de doliu sau copii care nu înțelegeau „de ce pleacă tata de lângă noi”. Războiul nu a ales!

Cât valorează suferința veteranilor de război?

Cei mai mulți dintre cei chemați să apere granițele țării au căzut la datorie. În urma lor au rămas familii îndoliate, văduve, copii orfani, părinți nemângâiați. Unii nu au avut parte nici măcar de o înmormântare creștinească, trupurile rămânându-le pe câmpurile de luptă.

Sunt însă români care au supraviețuit ororilor războiului. Care s-au întors acasă răniți la trup și suflet, marcați pe viață de spectacolul grotesc și sângeros al luptelor prin care au trecut. Unii își amintesc cu lacrimi în ochi cum, în bătaia focului, lângă ei, au murit cei mai bravi camarazi. Alții aud și acum bubuiturile exploziilor care au cutremurat tranșeele în care se adăposteau. Ei sunt veteranii de război. Singurele mărturii vii ale acelor ani. Cât valorează însă suferința acestor oameni?

Firimituri aruncate celor care și-ar fi dat viața pentru țară

Cei mai mulți dintre veteranii care mai sunt în viață au vârste venerabile, iar veniturile lor sunt umilitoare în comparație cu ceea ce au făcut pentru țara lor. Cum îi răsplătește însă țara? Consiliul Județean Hunedoara a alocat incredibila sumă de 67.800 lei (mai puțin de jumătate din valoarea VW Passat CC – autoturism de serviciu, cu care se plimbă președintele Mircea Moloț), care va fi împărțită celor 339 veterani de război din județ, fiecărui veteran revenindu-i suma de 200 de lei.

În comparație cu sumele alocate de Consiliul Județean către bisericile din județ (4.200.000 lei), asociațiilor fantomă gestionate de clientela politică (80.000 de lei) sau firmelor de casă abonate la lucrările finanțate din bani publici, sumele alocate veteranilor de război sunt umilitoare.

Cu toate acestea, conducerea CJ Hunedoara nu are nicio reținere în a le arunca resturi din bugetul județului celor care, la un moment dat, au fost dispuși să-și dea viața pentru această țară.

SCANDALOS! Asociații-fantomă abonate la finanțările oferite de Consiliul Județean Hunedoara

Cinci asociații fantomă primesc finanțări consistente de la Consiliul Județean. În acest an, aproape un miliard de lei vechi vor ajunge în conturile unor asociații despre existența cărora nu a auzit nimeni până acu.

Notă: În imagine Alexandru Gruia, veteran de război din Turdaș, județul Hunedoara, care a luptat trei ani în al doilea război mondial. Foto: Călin Gruia; sursa: http://like.noinu.ro/2014/03/a-luptat-trei-ani-in-al-doilea-razboi-mondial-cand-m-am-intors-am-sarutat-pamantul/

Un răspuns

  1. negrublacknegru@yahoo.com' Negru Vasile spune:

    De aceea au luptat oamenii aceia, ca sa faca p**a mare smecherii. Asa a fost intotdeauna, unii au murit, altii au profitat! Iar in ce priveste Biserica Ortodoxa Romana, sunt convins ca pe drumul pe care a apucat-o cat de curand se va duce dracului, gratie celor care cu nesimtire o pastoresc. Amin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus