Un bebeluş de opt luni, suspect de rujeolă, a murit la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Timişoara, iar potrivit medicilor micuţul nu fusese vaccinat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că băieţelul a fost internat în unitatea medicală în urmă cu trei săptămâni, fiind ventilat mecanic în toată această perioadă.

“Este un băieţel de opt luni care a murit luni seara. Era internat la noi cu suspiciune de rujeolă, iar serologia a fost echivocă, adică nici da, nici nu. Nu s-a putut confirma ca fiind rujeolă. Pentru a afla asta, se va face necropsia mâine (miercuri -n.r.) şi analizele vor fi trimise la Bucureşti pentru a determina dacă sunt viruşi în plămâni. Copilul era suspect de rujeolă şi a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii şi a unei complicaţii pulmonare, fiind un pacient internat de trei săptămâni şi ţinut pe ventilaţie mecanică până ieri, când a decedat”, a spus medicul Virgil Musta.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase din Timişoara a adăugat că băieţelul de opt luni nu a fost vaccinat împotriva rujeolei.

Ministerul Sănătăţii a confirmat, la sfârşitul lunii decembrie 2016, încă un deces provocat de rujeolă, o fetiţă în vârstă de un an şi trei luni din judeţul Timiş, care nu fusese imunizată, fiind răpusă de acest virus, ceea ce face ca numărul deceselor să ajungă la nouă, de la izbucnirea epidemiei.

Epidemia de rujeolă izbucnită în această toamnă a determinat Ministerul Sănătăţii ca, împreună cu reprezentanţi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, UNICEF şi Institutul de Sănătate Publică, să propună o serie de măsuri pentru combaterea extinderii virusului. Printre măsuri se numără şi scăderea vârstei de vaccinare a copiilor, a căror imunizare va putea fi făcută acum de la 9 luni, deoarece, spun specialiştii, o caracteristică a aceastei epidemii de rujeolă este că afectează micuţii cu vârste sub un an.

Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus