Vezi ce au promis cei doi în schimbul banilor.

Procurorii de pe lângă Curtea de Apel Timișoara au reținut pentru 24 de ore două persoane suspectate de luare de mită și trafic de influență. Cei doi, Doru Mihai Belezan și Rodica Mariana Belezan, sunt comisar șef, respectiv agent șef la Penitenciarul Arad.

Conform reprezentanților Curții de Apel Timișoara,

„Inculpata Belezan Rodica Mariana, agent şef în cadrul Penitenciarului Arad, a pretins de la martora denunţătoare suma de 2000 euro, susţinând că are influenţă asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotărăşte cu privire la acordarea dreptului de muncă deţinuţilor, pentru a-i acorda fiului martorei denunţătoare, încarcerat în Penitenciarul Arad, dreptul de muncă”.

„Influența” era Doru Belezan, comisar șef penitenciare, împuternicit șef serviciu siguranță în cadrul Penitenciarului Arad, care, conform procurorilor,

„A pretins de la martora denunţătoare suma de 2000 euro pentru a aviza favorabil şi a interveni asupra membrilor comisiei din cadrul Penitenciarului Arad, care hotărăşte cu privire la acordarea dreptului de muncă al deţinuţilor, comisie din care făcea parte şi acesta, în vederea acordării dreptului la muncă fiului martorei denunţătoare, încarcerat în Penitenciarul Arad”.

Magistrații Tribunalului Timiș au decis ca Rodica Belezan să rămână în arest la domiciliu pe perioada anchetei, în timp ce Doru Belezan va fi cercetat în stare de libertate.

SURSA: Pressalert

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus