Un tânăr de 26 de ani, din Deva, este cercetat de poliţie după ce şi-a înscenat un jaf prin care să justifice dispariţia din casă a sumei de 40.000 de euro pe care a pierdut-o la jocurile de noroc într-o singură lună, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Iniţial, tânărul a sunat la Poliţia Deva şi a relatat că luni, 15 ianuarie, persoane necunoscute, cu faţa acoperită, ar fi pătruns în apartamentul în care locuieşte şi l-au lovit în zona capului. Apoi, ar fi fost legat de scaun cu bandă adezivă, iar hoţii ar fi forţat şi deschis o casă de valori în care se aflau aproximativ 40.000 de euro, au luat suma respectivă şi au plecat.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi au demarat cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată şi lipsire de libertate, în vederea stabilirii veridicităţii aspectelor declarate de tânăr şi a luării măsurilor legale.

Ulterior, ca urmare a administrării probatoriului, poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Deva au extins cercetările şi sub aspectul comiterii infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

“Pus în faţa probelor, tânărul a recunoscut că a reclamat săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie calificată şi că a fabricat probe ireale, cu scopul de a ascunde în faţa membrilor familiei faptul că a sustras, în perioada septembrie 2023-octombrie 2023, dintr-un seif aflat în locuinţă, suma de bani pe care i-a jucat şi i-a pierdut la jocuri de noroc”, a mai precizat IPJ Hunedoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus