Lucrările la construcția hotelului de lângă Castelul Corvinilor au început în urmă cu 3 ani, în mandatul de deputat al Eleonorei Carmen Hărău și, probabil, se vor finaliza înainte de terminarea mandatului de senator.

Nu mai este pentru nimeni un secret că familia senatorului PNL Eleonora Carmen Hărău ridică un hotel de lux în imediata apropiere a Castelului Corvinilor. Lucrările, care au început în 2015, au avansat serios și, se pare, constructorul se grăbește să finalizeze construcția în cel mai scurt timp.

Potrivit proiectului, în imobil va funcționa și o sală de nunți. Terenul pe care se ridică noua afacere a parlamentarului liberal se află situat pe strada Voinii la nr. 2A, iar suprafaţa ocupată este de aproximativ 2.600 mp, având regimul de înălţime demisol, parter şi două etaje în corpul de clădire cu destinaţia cazare, respectiv demisol şi parter în zona corpului de clădire ce înglobează sala de festivităţi.

Lucrările sunt efectuate de SC PROSERV SA, societatea cu care administrația locală din municipiul Hunedoara a avut până în acest an în derulare două contracte de salubrizare din care a încasat 15 milioane de euro. Aceeași firmă a efectuat și lucrările de reabilitare a siturilor industriale de la Hunedoara și Călan, dar și pe cele de extindere a rețelelor de apă și canalizare din Hațeg și Călan. SC PROSERV SA Hunedoara este parte a grupului de firme MICRO MEGA SA, beneficiarul construcției, la care Eleonora Carmen Hărău este acționar (deține 50% din acțiuni).

„Violul” de la Castel 

Încă de la demararea proiectului, unul dintre cei mai respectați arhitecți din România, prof. univ. arh. dr. Radu Radoslav, membru în Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din județul Hunedoara, a atras atenția că hotelul familiei Hărău va pune în umbră monumentul medieval de la Hunedoara.

„Orice intervenție în jurul Castelului Corvinilor trebuia făcută cu foarte foarte mare grijă. Făcând parte din Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din județul Hunedoara, a venit un proiect pentru un hotel care mi s-a părut foarte înalt și care, din punctul meu de vedere acoperă monumentul  care are valoare mondială. Dreptul meu e să-mi spun opinia și am spus că, din punct de vedere vizual nu este corect. Va fi o imagine neplăcută. (…) Din punct de vedere urbanistic este o violare a peisajului care ar fi trebuit să pună în valoare Castelul și nu hotelul. Arhitectural, nu vreau să comentez și, din refuzul meu, înțelegeți și care e părerea mea, a declarat pentru Hunedoara Liberă Radu Radoslav în urmă cu doi ani.

În opinia arhitectului timișorean, hotelul, a cărui arhitectură șochează chiar și pe cei care nu se pricep la urbanism, nu-și are locul lângă Castelul Corvinilor. Astăzi, când clădirea este ridicată, constatăm că renumitul arhitect nu s-a înșelat atunci când a afirmat că, vizual, hotelul va afecta monumentul medieval de la Hunedoara, unic în această parte a Europei.

Imaginile surprinse zilele trecute înlocuiesc orice explicații inutile.

hotel castel carmen harau prima pagina2 (1)

hotel harau

Remember: Afacerile de succes ale firmelor controlate de familia Hărău

Firmele controlate de familia politicianului afacerist Carmen Hărău au pus mâna pe cele mai bănoase contracte din județ. De departe, SC PROSERV SA este cea mai eficientă mașinărie de făcut bani. În 2006, pe când era plătitoare de cotizație la PSD, Eleonora Carmen Hărău a obținut contractul de salubrizare a municipiului Hunedoara. În total, SC PROSERV SA a încasat pentru serviciile facturate Primăriei Hunedoara aproximativ 15 milioane de euro. Întâmplător sau nu, cea mai bună perioadă pentru firma senatorului Hărău a fost în vremea lui Viorel Arion: între anii 2012 – 2016, în conturile Proserv SA au intrat peste 7 milioane de euro!

În octombrie 2012, aceeași SC PROSERV SA a câștigat proiectul de reabilitare a sitului industrial pe fosta platformă siderurigică de la Călan, a cărui valoare este de peste 20 de milioane de euro (fonduri europene), acesta fiind cel mai generos contract încheiat de firma deputatei în ultimii ani. În decembrie 2013 a prins încă un pește mare: un contract de reabilitare şi extindere a conductelor de aducţiune, a reţelei de distribuţie şi a reţelei de canalizare din Călan şi Haţeg. Pe scurt, încă 10 milioane de euro care au intrat în conturile firmelor: SC PROSERV SA, SC RECOM SID SA şi MICRO MEGA SA (asocierea care a câștigat licitația). Contractele au fost obținute în timpul mandatului de președinte al Consiliului Județean Hunedoara al lui Mircea Ioan Moloț.

Firma PROSERV a câștigat și proiectul de reabilitare a sitului industrial de la Hunedoara şi pregătirea pentru noi activităţi, a cărui valoare ajunge la 9 milioane de euro. Afacerile familiei Hărău s-au extins într-un ritm amețitor, iar averea senatorului liberal a crescut considerabil, fapt consemnat și în declarațiile de avere care o plasează constant între politicienii cei mai bogați din Parlament.

SONDAJ DE OPINIE

Cât de mulțumit sunteți de activitatea senatorului PNL, Eleonora Carmen Hărău?

View Results

Loading ... Loading ...

57 răspunsuri

 1. Vom demola tot..după ce vor pleca si hotii din Guvern. Răbdare anul asta se va termina cu politicieni de rang. a lui DRAGNEA

 2. Hotelul trebuie demolat. E inadmisibil cum pe pile PCR s-a aprobat hotelul.

 3. Nu comentez de unde a avut bani doamna senator pentru constructie, DAR, din punct de vedere arhitectural, hotelul arata foarte bine si nu ignora deloc castelul. Dupa cum bine stim, peisajul din jurul castelului arata destul de apocaliptic. Terenul pe care se construieste hotelul mai are ceva urme ale combinatului, care nu arata foarte frumos pe langa castel, in rest nimic. Dealul ala nu e circulat si nu vin turistii din partea aceea, deci, hotelul nu obtureaza perspectiva spre castel. Ca limbaj arhitectural, volumul o sa fie simplu,materiale moderne, nimic tipator, volume clare si curate. Camerele sunt orientate spre castel si ofera o perspectiva minunata. Arhitectii care l-au proiectat sunt printre cei mai buni din tara, premiati si recunoscuti la bienalele si evenimentele de arhitectura nationale. Inainte sa mai faceti afirmatii cum ca ar fi urat mai studiati o revista de arhitectura contemporana sau un site de specialitate, sau cascati ochii cand mergeti in vacante in strainatate. Daca facea un x cetatean o sura cu 4 pereti si acoperis cu 4 ape, eventual zugravita in portocaliu sau mov lila nu se sesiza nimeni, desi era oripilanta. Nu e de mirare ca in judetul asta nu se construieste nimic si suntem vai de noi…ZERO CULTURA!
  Uitati-va la Werk, cred ca multi ati trecut pe acolo si va place. Localul a schimbat total vizual zona si mai ales partea de acces in castel. Turistii veneau, vedeau castelul, pleacau…si atat. Acum au unde sa manance si o sa aiba unde sa se cazeze intr-o ambianta placuta. Oricum, romanul stie doar sa hatereasca si sa bage de vina cand apare ceva cu care nu e obisnuit sau cand vecinului ii merge mai bine. Aveti si proiectul aici (poate era indicat s ail vizualizati inainte sa comentati):
  https://www.filofisitrandafir.ro/hotel-castelul-corvinestilor

  • ar trebui bagat in puscarie cine a aprobat asemenea proiect..

  • @Oana

   Si tu esti ceva ruda cu Duamna sau poate chiar unul dintre “executantii” acestia? Aici nu e vora de urat sau frumos, e vorba ca din punct de vedere legal, daca se respectau normele, hotelul nu avea ce sa caute asa aproape de castel. Dar dupa cum bine stim ca Arion si Harau au fost in cardasie cativa ani buni, iar terenul l-a cumparat atunci cand Arion era primar, deci el i-a favorizat documentatia- chiar si atunci cand au fost unele voci care spuneau ca nu e tocmai legal ca hotelul sa se construiasca asa aproape de castel – dar pe cine asculti? Cateva voci sau pe mirifica struto-camilo sentor harau?
   Dna Oana, zona este schimbata si continua a fi schimbata – aici ma refer la dealul din spatele Castelului si pajistile ce-l impresmuiesc. Cat despre mancare, au avut si au si acum unde sa manance turistii, daca o bagi pe asta cu mancatul turistilor ca nu au unde, esti penibila, zau! Are Werkul acolo la intrarea in castel – nu e suficient pt mancare? Sunt pe putin 10 localuri unde se serveste mancare doar in zona centrului vechi – si tu vii si ne bagi ca nu au unde sa manance? sunt curios, pe ce post in slujba baroanei actionezi?

   Ideea era de promovare a castelului,. nu a unui hotel de 12 stele construit de un senator ignorand toate recomandarile de a nu construi asa aproape de un monument istoric. Dar si pe voi va doare-n p…..cot de elementele astea, vreti doar sa va imbogatiti si atat, restul, pulimea, cei care va voteaza, sa se descurce, nu? M*** voua si celor ca voi!

   Cu stima!

  • Stan@Bran.com' Apocalipse now ! spune:

   Nu-l ignora dar il sufoca si blocheaza perspectica dinspre inaltimile dimprejur ! Ca bisericile din Bucuresti, inghesuite de Ceausescu pe dupa bloacele construite in anii `70.-`80… Care nu i-au purtat noroc !
   Putina decenta si respect fata de trecutul glorios al Corvinestilor ar fi trebuit s-o opreasca pe Doamna Harau de la aceasta impietate dar de unde nu este nici Dumnezeu nu cere. Uitati-va o clipa la dansa si la mainile dansei vesnic inclestate pe poseta si veti intelege !….
   Singura comparatie avantajoasa se poate face cu personaje din categoria Intotero sau Dancila. Cam putin totusi….

  • Oana cum naiba sa nu comentezi de unde a avut doamna Hărău banii? Asta este cel mai important lucru… Orice investitor își poate investi banii in diferite proiecte… Normal, când cineva deține monopolul asupra Hunedoarei și investitorii sunt alungați, asta este cel mai important aspect: banii. De unde vin banii doamnei Hărău? Din sărăcia asta hunedoreană? Îți doresc cat mai multe seri plăcute alături de familia Hărău la Werk 😉

  • mesaj@Oana.hd' Repetenta la limba Romana dar un strop de bun simt, se poate ? spune:

   Grea aritmetica si limba Romana, Oano ! “Destul de apocaliptic” zici ?
   Bine ca nu este “foarte apocaliptic” sau “extrem de apocaliptic” !
   Incerci sa epatezi cu vagile tale cunostinte desi ma tem ca daca ar fi dupa tine ai decora salile Castelului cu carpete cumparate de pe marginea drumului reprezentand scene cu domnite lascive si cerbi in galop….
   Faptul ca ai gasit un exemplu de bizarerie comparabila este o exceptie ce nu merita discutata. Regula fiind ca nu se construiesc hoteluri sau alte cladiri publice in proximitatea monumentelor istorice. Vezi situatiile din Franta, Anglia, Spania…..Egipt….Grecia unde oamenii au respect pentru istorie si mai ales bun simt elementar. Ceva ce pare sa va lipseasca complet voua….

  • Felicitari Oana pentru mesaj .Cine are ochi sa vada vede ,cine nu sa taca daca nu stie ce e frumosul.

 4. …. cine a aprobat un asemenea proiect ar trebui sa raspunda penal si autoritatile ar trebui sa se sesizeze … In tara asta nu se mai respecta nimic nici lege, nici justitie nimic

 5. EXTRAORDINAR,ce pusa pe capatuiala dna senator,sa ai asmenea idee sa construiesti un hotel langa un Castel de mare insemnatate istorica,mai ales ca a fost atentionata de mari arhitecti,ca nu este locul pentru asa constructie!! Nu sunt di partea locului, dar am vizitat de multe ori acest Castel al Corvinilor, care pe cat este de valoros istoric, ar trebui mai multa atentie in intretinerea lui!! Iar daca dna senator a avut si salubrizarea acestui frumos oras,pot sa spun ca nu prea se vedea curatenia mai ales in perimetrul acestui obectiv,dar si tiganiada cu tot felul de prostii si chinezisme,aprobate pe domeniul public ,cu muzica de manele si murdarie cat cuprinde!! In rest dna senator si-a atins scopul!! Rusine pentru toti care se capatuiesc pe spatele romanilor, in loc sa ramana cu fruntea sus pentru alegatorii dansei,si nu numai,o bila neagra cred ca merita pentru tupeul de senatoare!!!

 6. Ianc@yahoo.com' Hunedoara trezeste-te spune:

  As baga-o la puscarie pe senatoarea asta pt tupeul nesumtit de inbogatire a ei si familiei ei, sotul, copii, nepotii, rudele. Esti ridicola si nu te mai saturi,esti nesimtita , cum sa ai tupeul ordinar, sa faci asta nu numai huneforenilor ci si romanilor si strainilor, castelul fiind in top 7 din lume.

 7. Comunistii au “violat” zona cu constructii de-a dreptul penibile care si azi mai sunt in picioare si sunt niste ruine. Iar acum autoritatiile locale sunt de vina pentru acest peisaj dezolant. Multi primari si nici macar unul nu a fost in stare sa schimbe aspectul zonei.
  Primaria Hunedoara este o administratie slaba, fara viziune care isi bate joc de acest monument care aduce sume mari in bugetul local, iar ei aleg sa nu mai investeasca nimic in jurul castelului. Nu cred ca acest hotel reprezinta cea mai mare problema, ci ruinele, jungla, mizeria si alte constructii oribile din jurul castelului.
  Pentru niste turisti aflati la castel probabil le este greu de inteles cum un castel atat de frumos este inconjurat de atata nepasare,

 8. romantiquelolly79@gmail.com' Romantique lolly spune:

  Doamne dar cat de înguști mai putem fi!și cât de nenorocit sa dai autorizație de construcție pentru așa ceva?îmi vine să urlu căci am devenit un neam de vânzători a tot ce înseamnă valoare!!!nu mai am cuvinte…Pai cum sa pui un hotel langa castel????Ñenorocitilor!!!!!!!?

  • oidee@Hunedoara.ro' Qvi prodest ? spune:

   Sincer sa fiu, Doamna Harau imi este antipatica iar PNL-ul actual nu-mi inspira de loc incradere dar cand critici cu atata patima un proiect ca cel de fata ar trebui sa vii cu argumente solide, culturale, arhitectonice, urbanistice, socio-economice, de oportunitate, etc. Si mai ales sa avansezi o alternativa superioara, pe care sa o si fundamentezi. Altfel nu faci decat sa sprijini pproiectul asa cum este si sa ratezi sansa de a indrepta eventual ce trebuie indreptat. Per ansamblu, se vede din avion ca orasul Hunedoara este foarte prafuit si ca duce mare lipsa de cladiri noi, emblematice. Colapsul ICSH a lasat in urma un morman de ruine si un vid din care pare ca nimic nu mai poate renaste. Totusi un nou casoi nu este tocmai in spirit liberal, care, in mintea mea, inseamna incurajarea initiativei antreprenoriale…. Mai concret, as fi optat pentru incurajarea pensiunilor familiale asa cum pare a fi optat in mod inteligent Administratia Hategului (unde nu este nici un hotel mare !).
   In Hunedoara, aparitia unui hotel atat de mare va ingropa sansele de dezvoltare a pensiunilor familiale. Prin constuirea hotelului, se vor crea probabil 20-30 de locuri de munca dar, pe de alta parte, se vor pierde sute de alte locuri de munca si mai ales acea diversitate, generatoare de pitoresc, concurenta si calitate. Probabil ca se vor pierde si niste fonduri europene care ar putea fi atrase pe astfel de proiecte mici….
   Cam asa ar putea incepe o critica utila / constructiva dar ma tem ca este deja prea tarziu….

 9. Hotelul ar fi trebuit sa conțină elemente arhitecturale asemănătoare castelului. Că așa ar fi format un ansamblu armonios. Dar la noi functia bate bunul simț. Se vede că sunteți din grupul mirificei și foarte norocoasei peneliste. Nu ne facem bine în veci. Mereu se vor găsi unii care să aprobe excesele, ilegalitățile și imoralitatea politicienilor.

  • grecu.c@yahoo.com' constantin spune:

   Sigur,în România se găsesc şi asemenea personaje,denumiţe popular,,cîrcotaşi”Se ştie că familia Hărău este un investitor strategic în Hunedoara,şi a creat cele ma multe locuri de muncă în acest oraş ;şi asta face şi acum!Din păcate,aşa se întâmplă la noi,,,să moară şi capra vecinului”….Eu felicit familia Hărău,pentru investiţile făcute în comunitatea în care trăieşte,aşa cum ar trebuii să facă fiecare om de afaceri local!

   • Ce locuri de munca a creat amice? La firma capusa de curatenie? locurile alea de munca cu minimul pe economie? Cu hotelul creeaza 20-30 de locuri de munca dupa cum bine spunea cineva mai sus si va sufoca pensiunile din zona unde se vor pierde peste 30 locuri de munca, Dar e ok sa stai in bula ta de confort si sa-ti dai cu parerea, nu? Cum si pentru ce sa feliciti un asemenea om, razbunator, rau intentionat cand vine vorba de orice parere contrara lui. Asa va place sa vorbiti dar stiti subiectul doar pe dinafara…

 10. iosif@rdsbv.ro' Gheorghe Iosif spune:

  Normal ar fi fost sa refaceti natura din jur, fara sa construiti nimic altceva.
  Tot restul e o incercare de acoperire a crimei peisagistice care se face langa monumentul istoric.

  • atentiune@PNL.hd' Doamna Harau o sa duceti PNL - Hunedoara de rapa ! spune:

   Corect ! Mai mult decat o crima peisagistica, un atentat la bunul simt elementar !
   Halal liberalism !

 11. Stan@Bran.com' Apocalipse now ! spune:

  Nu-l ignora dar il sufoca si blocheaza perspectica dinspre inaltimile dimprejur ! Ca bisericile din Bucuresti, inghesuite de Ceausescu pe dupa bloacele construite in anii `70.-`80… Care nu i-au purtat noroc !
  Putina decenta si respect fata de trecutul glorios al Corvinestilor ar fi trebuit s-o opreasca pe Doamna Harau de la aceasta impietate dar de unde nu este nici Dumnezeu nu cere. Uitati-va o clipa la dansa si la mainile dansei vesnic inclestate pe poseta si veti intelege !….
  Singura comparatie avantajoasa se poate face cu personaje din categoria Intotero sau Dancila. Cam putin totusi….

  • Asa ar parea nu? Normal, din moment ce poza e facuta SPECIAL sa inflameze opinia publica. Orice alaturare de cladiri are si un unghi nefericit, dar, conform proiectului, daca va obositi sa intrati pe site sa-l vedeti, pozitiia este bine aleasa. Nu se blocheaza nimic, pur si simplu se foloseste potentialul unei zone cu o priveliste frumoasa pentru a construi un hotel. In orice tara civilizata se procedeaza asa. Dar nu, noi trebuie sa fim pareristi. Tot romanul e si arhitect si urbanist si constructor, di tati si le stie mult mai bine ca profesionistii.
   PS: poate de data asta imi va fi si publicata postarea

   • accredit_ro@yahoo.com' Asteptand reactia Monalisei spune:

    Serios specialisto ? Ai vazut prin Anglia sau Franta hoteluri construite in imediata apropiere a castelelor ? Sau poate in Spania ? Sau in Egipt unde nu vezi urma de constructie moderna nici daca te urci in varful piramidei lui Hufu !
    Se foloseste “potentialul unei zone” ca sa ce ? Ca sa potenteze afacerea Doamnei Harau ? Zona la care te referi include si castelul.
    E frumos ca Doamna Senator prefera un castel “live” in locul traditionalei carpete cu nimfe si cerbi dar luxul ar fi prea mare chiar si la printii din Dubai….
    Bref, ca si la Sfantul Iosif, o singura solutie civilizata: La loc comanda !
    Cu buldozerul ca sa nu se ridice prea mult praf…. Molozul il ia Doamna senator in posetica !

   • salut@ioana.hd' Vorbeste gura fara tine Ioana spune:

    In orice tara civilizata nu s-ar emite autorizatii de construire pe raza de kilometri. Chiar si in Egiptul dominat de musulmani se acorda mult mai mult respect istoriei decat o fac edilii nostri !

   • In nici o tara civilizata, nu s-ar fi dat autorizatia de constructie a hotelului care “valorifica potentialul zonei” Castelului Corvinestilor din Hunedoara. Nici in Franta, nici in Anglia, nici in Italia, nici in Spania, nici in Grecia. Dar nici in Egipt sau Irak ! Poate ca noi suntem pareristi dar si profesionistii au fost oripilati. In fond, dincolo de aspectele tehnice/urbanistice, etc. este o chestiune de minim bun simt. Vezi opinia Profesorului Arhitect Radu Radoslav. Asa ca pareristi sunt altii… Oricum, in momentul comemorarii mortii lui Iancu de Hunedoara nici ca se putea impietate mai mare….Este ca si cum ai construi un butic la cativa metri de mormantul parintilor. Kitsch horror !

 12. Carmen@Ceausescu.ro' Aceasi mizerie ! spune:

  Oameni buni, pastrand proportiile, va dati seama cu ce seamana magaoaia D-nei Harau ? Cu Casa Poporului, tot asa, cocotata in varful celui mai mare musuroi din Bucuresti, cu in tentia manifesta de a sufoca imprejurimile, in special Mitropolia !
  Opriti neo-ceausismul cat nu este prea tarziu !

  P.S. Sau cu viloiul lui Nea Dragulin ! Aceeasi gandire: – Inghite tot !

 13. La fel ca in cazul maretului platan din capitala, articolul si poza dezinformeaza voit si prezinta un unghi special ales pentru a ultragia si inflama opinia publica.
  ca urbanist va pot spune ca locul este perfect ales, era nevoie de o unitate de cazare in zona si, daca ati cirucla mai mult in afara ati vedea ca este normal sa capitalizezi situri istorice si arheologice. Acum…problema ramne CINE a facut asta si PE CE FONDURI. Pentru ca, asa cum spunea si Oana mai sus, proiectul este bine gandit si nu ingradeste cu nimic vizibilitatea asupra castelului, asa cum sugereaza poza, facuta special din spatele santierului, pentru a parea ca hotelul obstructioneaza vechea cladire.
  Mi-e sila de toti manipulatorii care vor sa inflameze tara asta.

  • apel@bunsimt.pnl' Grea meserie urbanismul.... spune:

   Urbanist spui ? Serios ? Unde ai mai vazut matale asemenea amplasament de hotel ? La Versailles ? La Schoenbrunn ? la Gizeh? Sau pe Acropole ?

  • Urbanist spui ? Unde ai mai vazut asemenea amplasament de hotel ?
   La Versailles ? La Stonehenge ? La Schoenbrunn ? La Gizeh ?
   Sau pe Acropole ?
   P.S. Cand spui “vechea cladire’ te referi la Castelul Corvinestilor ? Daca ti-e sila, nu te mai uita in oglinda !….

  • Perfect de acord. Fotografia este facuta dintr-o perspectiva extrem de dezavantajoasa. Sa mai cautam si alte surse de informare, zic. In rest nu ma pronunt din punct de vedere politic… Dar am vazut ceva similar in Atena, o transformare spectaculoasa a unui peisaj post industrial intr-o zona urbana comestibila (Gazi – Kerameikos), la Londra unde Tower Bridge, Tower of London si London Bridge dialogheaza perfect cu noua arhitectura futurista intr-un ansamblu urbanistic perfect – nu ma refer la Shard, ala e construit intr-o zona separata. Nu mai vorbim despre Frankfurt sau Hanovra si de altfel despre majoritatea oraselor germane in care arhitectura saxona medievala se infrateste aproape perfect cu modernul… Dar daca distinsii preopinenti considera ca halele darapanate, mizeria, sobolanii si boschetarii fac zona mai frumoasa si mai luminoasa, sa-i lasam sa aiba parerile lor. Traim intr-o tara libera.
   https://adevarul.ro/locale/hunedoara/foto-hotel-lux-castelul-corvinilor-construit-sotul-deputatei-carmen-harau-arata-cladirea-ridicata-ruinele-industriale-1_551d9029448e03c0fd282e1d/index.html#gallery_currentImage

 14. Trebuie sa ne unim cu totii si sa ne luam tara inapoi,fiecare dintre noi trebuie sa se implice ,nu aveti de ce sa va temeti,trebuie sa dam cu ei de pamant ,cu absolut toti mafiotii si infractorii care se cred stapanii acestei tari, toate partidele de dupa 90,PSD,PNL ,UDMR, etc trebuia sa dispara!!!

  • apegator@Romania.ro' Usurel cu revolutia pe scari.... spune:

   Anarhia este mult mai rea decat dictatura. In democratie nu functioneaza decat votul dar cata vreme prezenta la vot nu va depasi 60 % ramane cum s-a stabilit. PSD va conduce gratie votului a 18-19% din electorat. Case closed.

  • veto@anarhie.com' Anarhia este mai rea decat dictatura ! spune:

   Te inteleg dar este nevoie de vot democratic ca sa rezolvi ceva. Dar atata timp cat la vot nu se prezinta decat 35-40 % din electorat, PSD va dicta in virtutea a 18-19 % din electorat. Diaspora este nemultumita dar, de regula, nu voteaza decat intr-un procent infim, fara impact in rezultatul national. Este trist dar asta-i situatia….

 15. Pingback: #travelinformat. Știri din travel (7) | dordetur

 16. Hotelul nu e urat,e modern si nu afecteaza imaginea Castelului…poza e facuta prost ,dintr-un unghi ales intentionat ,….vedeti proiectul si veti avea o alta parere….despre dna politician…n-o cunosc,dar numai un politician cu putere ar fi obtinut Autorizatie de construire intr-o zona istorica…..despre solutia aleasa e iarasi de discutat…..

  • Iancu@Hunedoara.ro' Honni soit qui mal y pense ! spune:

   Tulai da` fain mai este ! Fain in logica:” Ce oras frumos ! Fabrici si uzine !….” Acum si hoteluri….. Disparuse monstruozitatea ICSH si se simtea lipsa uneia noi, lipsa pe care Doamna Harau o umple cu manutele ei delicate si strangatoare ! Hotelul dansei ii la fel de fain ca magaoaia ce sufoca (!) Catedrala Sfantul Iosif din Bucuresti ! Dar totusi nu chiar atat de “fain” cum este “Casa Poporului” , n-ar mai fi fost !….Pe scurt, o reusita arhitecturala si o porcarie urbanistica in acelasi timp !
   Care-i legatura dintre toate astea ? Spiritul de neam prost sau neamprostia care calca in picioare Romania !
   Iar PSD ar trebui s-o premieze pe D-na Harau pentru remarcabilele ei contributii la compromiterea spiritul liberalismului in Hunedoara !
   Intrebarea logica este: Ce face conducera PNL ?

 17. Puteti vedea copia la Budapesta. Ei au stiut, daca Bucurestul va fi domnul in Ardeal, ce se intampla cu monumentele si s-au construit copia, sa ramana ceva pentru posteritate.

 18. Pingback: Hotel de lux, ridicat langa Castelul Corvinilor, un monument cu valoare mondiala. Arhitect: "Este o violare a peisajului" | InfoCaras | Stiri & Stiri

 19. Vad peste tot m… PSD. Voi nu sesizati ca uite, asta e “de dreapta” si tot acelasi comportament are!
  Ca a fost la PSD, inainte de PNL deci tot de la PSD vine problema!
  Mai terminati cu repetarea papagaliceasca a unor lozinci si ganditi cu capul vostru!
  TOATA CLASA CONDUCATOARE E DE VINA!
  Exemplul de mai sus arata ca omul de afaceri (la noi si politicianul e tot afacerist) nu tine seama de clasa politica si se muta din partid dupa ce interes are).
  O dovedesc 28 de ani in care 12 ani am fost condusi de asazisii “de dreapta” si tot nu s-a realizat nimic.
  Deci nu numai PSD e de vina, trebuie discernamant la alegeri si nimic din ce a mai fost si nu a dat rezultate, nu mai trebuie sa alegem.
  La intrebarea “dar pe cine?” raspunsul este: omul si nu partidul, valoarea morala si nu banul.
  Iar daca nu gasim pe cine, mai bine nu alegem, intram in criza si stam asa pana gasim oamenii potriviti caci nu se mai poate continua asa!

  • Ai inteles gresit !
   De fapt, hotelul D-nei Senator da m**e Istoriei / Castelului, bunului simt si tuturor hunedorenilor ! Esti pregatit ?

 20. Unde-i Castelul ? Printre boschetii din curtea hotelului Doamnei Senator Harau, dincolo de canalul de scurgere… Doamna a facut economie la cheltuielile pentru carpete si si-a ‘tras” castel live. Bine ca nu l-a renovat mai pe gustul dansei. Se sparie gandul !…

 21. hotel@aiurea.ro' Ea poate ! spune:

  Nici turcii n-au ridicat moschei in Ungaria ocupata sau in Transilvania. Poate de teama, poate din calcul, poate din bun simt. Doamna Harau…..

 22. Nimeni nu mentioneaza autoritatea publica locala din municipiului Hunedoara. Cine i-a aprobat certificatul de urbanism si autorizatia de construire? Stiti vorba aceea ‘Nu-i prost cine cere, e prost cine da!’ Totul este public, va rog sa faceti o informare publica corecta. Nu ma erijez in aparatorul doamnei Harau, insa prostia este la ea acasa si orice om cu bani ar fi procedat la fel. Este clar ca a speculat un vad comercial, cu maxima nerusinare si tupeu fara limite, demonstrand ca nu are a face rezonanta istorica.

  https://www.primariahd.ro/fisiere/userfiles/MEMORIU%20DE%20PREZENTARE_2.pdf

  Pledez pentru o informare corecta! Este o ceata de hoti care a consimtit la construirea acelui hotel si a avut girul Consiliului Local al municipiului Hunedoara.

  • Memoriul de Prezentare pune in evidenta lacunele din legislatia romana, lacune care fac posibila orice monstruozitate. Chiar daca Memoriul are un autor cu nume si prenume, responsabilitatea este colectiva fiindca citez: “După obţinerea avizelor solicitate prin certificatul de urbanism, a acordului de mediu, prezenta documentaţie se va supune aprobării Consiliului Local al municipiului Hunedoara.”
   A existat o aprobare deci asa ca trebuie stiut, nominal, cine si cum a votat in sedinta CL – Hd in care a fost aprobata monstruozitatea. Poate merita oamenii respectul concetatenilor….
   Oricum PNL este dator cu o pozitionare asumata public fata de “succesul” Doamnei Senator. Asta daca mai au vreo legatura cu liberalismul si cu bunul simt, desigur….

   • noi@voi.ro' Prin noi insine ? spune:

    Modul in care PNL- Hunedoara refuza sa se delimiteze de isprava Doamnei Senator demonstreaza cat adevar exista, din pacate, in formula: “Aceeasi Mizerie !”. Altfel spus ca schimbarea pentru care protesteaza cei din Piata Victoriei nu va rezolva mai nimc din problemele acuale. Ele sunt efectul cumulat al celor 45 de ani de contraselectie programatica urmati de 28 de ani de post-comunism haotic, pierduti din Decembrie 1989 pana acum.

 23. Pingback: Centenarul, ruinat. Castelul Corvinilor, umbrit de afacerile unui senator PNL cercetat penal FOTO – PSnews

 24. Pingback: Așa s-a scris istoria! Luxten a iertat Hunedoara, Hărău – NU! - Hunedoara Libera

 25. Pingback: OARE PRINTRE CE PRIMIM DE LA PĂRINȚII NOȘTRI ESTE ȘI ”CORPUSUL DE CLĂDIRI DE PATRIMONIU” ? (I) TIMIȘOARA | Blogul lui Radul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus