Deputatul liberal de Hunedoara crede că relaţia dintre Banca Naţională a României şi societatea românească este "nevralgică şi incomplet reglementată juridic".

Într-o declaraţie de presă care survine audierii în Parlament a conducerii Băncii Naţionale, pe tema situaţiei împrumutaţilor în franci elveţieni, deputatul PNL de Hunedoara, Carmen Hărău, susţine că “reglementatorul român al Sistemului Bancar care funcţionează în România şi-a declinat competenţa în ceea ce priveşte stoparea abuzurilor reale şi/sau potenţiale pe care le pot suporta împrumutaţii aflaţi în relaţie cu băncile comerciale.”

“Am aflat astfel că BNR are în grijă prudenţialitatea bancară. Pe unde «umbla» prudenţialitatea bancară, în anii 90, când băncile picau ca popicele? Probabil era plecată în vacanţă… Şi totuşi, mentalul colectiv a construit o aură strălucitoare de profesionalism celor de la BNR, transformîndu-i în «monştri sacri»!, spune Carmen Hărău.

Criticile deputatului hunedorean îl vizează în mod direct pe viceguvernatorul Băncii Naţionale a României, Bogdan Olteanu, însă nici guvernatorul Mugur Isărescu nu este scutit.

“Dacă BNR nu are capacitatea să-i protejeze pe români de potenţialii prădători din sistemul bancar, de ce se mai numeşte «naţională»?! Şi pe ce se bazează aura profesională strălucitoare a instituţiei şi a guvernatorului?!, întreabă retoric parlamentarul hunedorean. 

 

2 răspunsuri

  1. aztec11us@yahoo.com' Moraru Cosmin spune:

    Nu inghit PNL-ul pt ca a devenit c0rva celor de la PDL …dar aici are dreptate 100% doamna aceasta !

  2. d@yahoo.com' din hunedoara spune:

    La puscarie cu mugur isarescu, principalul vinovat al Romaniei ,un excroc si mafiot care conduce in jos de 25 de ani destinele acestei tari,un francmason de elita care da frau liber FMI si bancilor din occident sa faca ce vor cu Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus