16 parlamentari au ajuns la concluzia că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) face prea mult deranj în rândul aleşilor şi au iniţiat un proiect de lege prin care să taie din "ghearele" inspectorilor de integritate.

În prezent, Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea coruptiei prevede că funcţia de deputat sau senator este incompatibilă cu cea de preşedintele, vicepreşedinte, director, administrator, membru CA ale societăţilor comerciale. Au existat cazuri de parlamentari prinşi în incompatibiliate care susţineau că decizia ANI nu este corectă, pentru că societăţile comerciale implicate nu aveau activitate. Dacă proiectul de lege va fi adoptat, parlamentarii vor putea fi exceptaţi de la prevederile Legii 161/2003 dacă societăţile comerciale nu apar ca fiind active în documentele ANAF.

“Reglementarea propusă este motivată de necesitatea eliminăriimultor procese care apar datorită unor neglijenţe, ceea ce duce inutil la consum de timp şi de bani. Sunt foarte multe cazuri când s-au înfiinţat societăţi comerciale care nu au funcţionat niciodată sau chiar s-a uitat de ele. Aceste situaţii au fost constatate de ANI care, conform legislaţiei acutale, sunt considerate ca stări de incompatibilitate. Pentru rezolvarea acestei situaţii trebuie urmată o cale destul de lungă, plecând de la Instanţele judecătoreşti din teritoriu, pânp la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Considerăm că modificarea propusă elimină multe procese birocratice care aduc deservicii statului de drept”, au apreciat iniţiatorii, potrivit Mediafax.

Printre iniţiatori se află şi senatorul PNL de Hunedoara, DORIN PĂRAN, iar iniţiatorul principal este senatorul PC Cristiana Anghel.

PROPUNEREA POATE FI CONSULTATĂ AICI.

stiripesurse.ro

4 răspunsuri

  1. hop si neica nimeni asta

  2. Este singura initiativa a acestui individ de cand este parlamentar si cred ca realizati ca si asta are un substrat – lovitura data de ANI lui MOLOT cel care a promovat astfel de nulitati sa ajunga chiar si in parlament.
    Rusine !

  3. Doamne ce pereche.Paran si Anghel.Daca astia sunt senatori atunci chiar ca ne meritam soarta.O fi gasit ANI firma de antigel?

  4. Mă vouă nu vă e rușine,nesătuilor?Pe lângă fatul că nu faceți ”mare brânză” in parlament,mai vreți să fi-ți băgați in fel și fel de CA-uri.,admnistratori,directori de firme,numai bani să iasă.Două nulități au ajuns să fie inițiatorii unei legi ptr hoți?!Suntem de râsu plânsu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus