"Viorel Arion m-a mințit pe mine și pe Dumnezeu". "Carmen Hărău face afaceri, atâta tot!" "Recunosc pe mine m-au păcălit, dar sunt convins că anul viitor nu vor mai păcăli pe nimeni", a declarat Viorel Răceanu pentru Vocea Hunedoarei

După trei ani de mandat, Viorel Arion edilul municipiului Hunedoara reușește să-i dezamăgească  chiar și pe cei care i-au fost alături în campania electorală. Printre aceștia se află și Viorel Răceanu un important susținător al actualului edil, în campania electorală din 2012.

Astfel, Viorel Răceanu, hunedoreanul care a condus municipiul de pe Cerna vreme de două decenii, primarul care și-a pus amprenta pe dezvoltarea fostului oraș muncitoresc  a declarat pentru săptămânalul VOCEA HUNEDOAREI că, Viorel Arion va rămâne una dintre cele mai mari dezamăgiri ale vieții sale.

„M-a mințit și pe mine și pe Dumnezeu. Chiar am crezut că își dorea să facă ceva pentru municipiul Hunedoara. Din păcate m-am înșelat”, a spus Viorel Răceanu.

REPORTER: În urmă cu trei ani, în campania electorală l-ați susținut pe Viorel Arion la primăria Municipiului Hunedoara. De ce regretați astăzi acest lucru ?

VIOREL RĂCEANU: Cel mai mare regret al meu este faptul că locuitorii municipiului Hunedoara au pierdut încă trei ani din ceea ce ar fi trebuit să însemne cu adevărat dezvoltarea acestui oraș. O condiție esențială în dezvoltarea unui oraș o reprezintă crearea de locuri de muncă. Lipsa acestora generază în sânul familiei teama pentru ziua de mâine și îi determină pe tineri să părăsescă orașul. Ori tocmai despre aceste lucruri am discutat cu Arion în acea perioadă. A fost poate și motivul pentru care le-a promis hunedorenilor că acest lucru va fi prioritatea lui în mandatul de primar. Acum vine și imi spune că a făcut totuși câte ceva în cei trei ani de mandat. Așa o fi, dar nu a făcut ceea ce trebuia să facă. Îmi aduc foarte bine aminte că a promis că încă din prima zi de mandat își va canaliza efortul pentru a aduce investitori în municipiul Hunedoara, dar din păcate nu s-a ținut de promisiune.

[…]

RÎn ultima perioadă au fost liberali care prin declarațiile lor au dat de înțeles că celor din municipiul Hunedoara nu le prea place munca. Mai mult, un consilier local a declarat că deși  firma sa oferă un salariu de 1.200 de lei unui muncitor nu a reușit să găsescă hunedoreni interesați să se angajeze. Cum comentați această situație ?

VR:  Aceste declarații sunt o jignire grosolană adusă de liberali, locuitorilor municipiului Hunedoara. Să ai curajul să le spui celor care au muncit într-un combinat siderurgic sau în minele din împrejurimi că nu au cultul muncii și că sunt leneși asta înseamnă că tu cel care ai făcut aceste declarații nu știi ce înseamnă munca. […] Din păcate, în ultima vreme se poate observa că atât deputatul Carmen Hărău cât și oamenii din jurului lui Viorel Arion, încearcă să dea vina pe hunedoreni pentru marile lor nerealizări. Adică, mesajul lor pentru hunedoreni este următorul: Nu noi suntem de vină că nu am reușit să aducem investitori în oraș, din cauza voastră nu vin pentru că nu vă place munca. Ori asta este o jignire grosolană la adresa hunedorenilor.

RTotuși, deputatul Carmen Hărău se laudă că își dă toată silința pentru binele hunedorenilor. Chiar s-a și auto-intitulat “deputata hunedorenilor”. Cum comentați aceste afirmații ?

VR:  Da. M-a dus și pe mine într-o zi să îmi arate firmele ei, unde lucrează hunedorenii. Ce să spun. De fapt, m-a dus să imi arate și să se laude cu ce este al ei. Sincer vă spun, Carmen Hărău nu a demonstrat că face politică în interesul hunedorenilor. Carmen Hărău face afaceri, atâta tot. Ori când faci afaceri nu ai timp și de alte lucruri. Îmi aduc aminte că de câteva ori i-am transmis și senatorului Mariana Câmpeanu să vină la Hunedoara și să discutăm problemele acestui oraș. Nici măcar nu s-a sinchist să se deplaseze pînă aici sau să-mi răspundă măcar. Ce să mai zic. A fost recomandată hunedorenilor de Carmen Hărău. Spuneau că vor aduce investitori și tot felul de minciuni. Recunosc pe mine m-au păcălit, eu chiar am crezut că vor acorda o atenție deosebită acestui municipiu. Dar sunt convins că anul viitor nu vor mai păcăli pe nimeni.

R: Cum vedeți desfășurarea campaniei electorale de anul viitor ?

VR: Cu siguranță anul viitor liberalii hunedoreni vor trebui să deconteze în fața electoratului ceea ce s-a întâmplat în ultimii zece ani la CJ Hunedoara și implicit în județul Hunedoara. Acum trei ani au avut noroc cu USL-ul. Deși în opinia mea, Moloț nu mai are o influență prea mare în PNL, acesta a fost și va rămâne o “piatră de moară” legată de acest partid. Referitor la municipiul Hunedoara, sunt convins că Viorel Arion nu mai câștigă încă un mandat. Nici nu ar avea cum, pentru că nu și-a respectat promisiunile, deși a jurat cu mâna pe Biblie că va aduce investitori în acest oraș.

Interviul integral AICI

6 răspunsuri

  1. Bine ca are hotelurii pe spatele altui om :))

  2. Bine ca a facut Raceanu ceva pentru Hunedoara:)
    Ce a facut in afara ca a adus toti tiganii corturari in oras?

    @hunedoaralibera: inteleg ca aveti “interese” sa loviti in Arion&co toata ziua, dar, deveniti penibili si cititorii isi dau seama.

  3. Fit.ar Arionu al naibii de tolomac ,ca sigur esti vreun lingau de.al lui!!!

  4. Pupati-l in cur pe Arion, vedeav-as pe Cerna cu el cu tot!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus