În 25 octombrie 2011, de Ziua Armatei, ministrul Apărării de la acea vreme, Gabriel Oprea, l-a înaintat în grad, printre alții, și pe primarul Devei de atunci, Mircia Muntean. Astfel, acesta a devenit colonel în rezervă.

Era cumva o răsplată a faptului de Muntean s-a înscris în mai 2011 în UNPR. Imediat după avansarea în grad, Muntean a declarat în Ziarul Hunedoreanului motivul pentru care a primit această avansare: „De 15 ani tot fac ISU și Protecție Civilă”.

Muntean a fost atunci înaintat în grad cu toate că era inculpat într-un dosar ce se afla pe rolul Judecătoriei Sectorului 2, pentru abuz în serviciu. Între timp, Muntean a ajuns deputat, dar a fost și condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de 6 ani.

În 2011, fostul colonel de antiaeriană, consilierul local PSD, Vasile Țonea, declara că în armată, un ofițer care este cercetat nu mai înaintează în grad:

„Un ofițer nu mai poate înainta în grad dacă este cercetat. O persoană care este trimisă în judecată a ajuns colonel în rezervă. Practic, în armată, dacă se respectă toate perioadele în care primești un grad, ai nevoie de 28 de ani să ajungi colonel”.

Conform CV-ului, Mircia Muntean era în 1996 electrician – șef de echipă la Siderurgica Hunedoara. În același an a ajuns primar, iar de atunci a absolvit, Universitatea Politehnică „Traian Vuia” din Timișoara – Facultatea de Inginerie din Hunedoara – specializarea Calculatoare – Informatică, – Universitatea Națională de Apărare „Carol I”- Colegiul Național de Apărare – specializare în Securitate și Apărare Națională –„Securitate și bună guvernare”, Universitatea Politehnică „Traian Vuia” din Timișoara – Facultatea de Inginerie Hunedoara – specializare în Prelucrări plastice și tratamente termice, Universitatea „Bioterra”- Facultatea de Inginerie și Managementul Agroturismului – specializare în Inginerie Managerială.

Pentru că Mircia Muntean a suferit deja o condamnare (chiar dacă aceasta e cu suspendare) și este trimis în judecată pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice, Hunedoara Liberă a trimis Ministerului Apărării Naționale o solicitare prin care cerem să ni se explice dacă actualul deputat mai poate fi ofițer al Armatei Române, chiar și în rezervă.

5 răspunsuri

  1. Bietul Mircia, va dati seama cati bani a cheltuit ca sa-si completeze studiile?

  2. Odata condamnat la 4 ani de inchisoare este un puscarias.MIRCIA MUNTEANU ESTE UN PUSCARIA.

    • Aroane tu n-ai auzit de prezumtia de nevinovatie ?…… Cit priveste gradul cred ca l-a pierdut cind cauta catelul in boscheti si era filmat de aia cu sculele ultraprofesionale cu care l-au urmarit toata ziua doar, doar l-or prinde cu ceva…. asa ca lasa afirmatiile categorice pe seama celor indreptatiti sa le faca.

  3. E condamnat definitiv…doar ca pedepsa cu puscarie este suspendata….ce prezumptie de nevinovatie????nb!

  4. Habar n-aveti dedesubturile acestui mafiot.Fata lui, Ioana Muntean (actuala Corbu),nu a intrat pe admitere la Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti ci a picat examenul de admitere cu 44,cand trebuia sa ia minim 50,a facut un an la facultatea privata de drept Romano-Americana din Bucuresti s-a transferat bine-merci in anul 2 in timp ce noi,prostimea am invatat pentru admitere, anul 1 etc.Bineinteles ca nu a facut fata,a avut numeroase restante.Ceva foarte important,la o materie,dansa nici nu a fost prezenta fiind in campania electoarala a tatalui ei pentru localele din 10 iunie 2012.a picat cu 3,a facut contestatie si ulterior i s-a ridicat nota la 6.De ce stim ca stimabila domnisoara nu a fost prezenta cand ceilalti dadeau examenul?Simplu ,fiind atat de slaba la creier,isi pusese fotografii cu INNA fix la ora la care se dadea acel examen.INNA sustinea un concert pentru campania electorala a taticului.Am fost in an cu dansa si observam cum copia cu castile la examenele la care era prezenta,cum nu trecea la seminarii sau la cursuri si cu toate acestea anumiti profesori ii dadeau puncte din seminar.A terminat in 2014 licenta in timp ce alti zeci de studenti au picat examene la care dansa trecea fraudand si nimeni nu a luat nicio masura.Din pacate acei studenti,fiindca nu l-au avut tatic pe Mircea Muntean au fost nevoiti sa ia licenta in iarna lui 2015 pentru ca in cazul lor s-a corectat lucrarea pe bune.Au fost plangeri,dar nimic.Ni se spunea ca nu e asa.Ni se pare noua.Totul e corect.
    Si acest lucru s-a intamplat la facultatea de stat din Bucuresti,nu la orice facultate privata.In timp ce zeci de studenti neavand oameni asa importanti au fost exmatriculati in anul III,IV sau au fost scosi din licenta.Nu zic ca nu meritau exmatricularea,dar va spun ca Ioana nu merita sa calce in acea facultate.
    Doamne fereste sa ajunga fiinta asta avocat sau magistrat cum se visa in anul III si IV de facultate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus