Cu 23 de milioane de euro, bani îndreptaţi spre achiziţii publice, judeţul Hunedoara este al 29-lea în topul cheltuielilor la nivel local în 2014.

Analiza Gândul privind achiziţiile locale în 2014, an cu două runde electorale, arată că judeţul Hunedoara se află, în topul cheltuielilor locale ale celor 41 de judeţe şi ale municipiului Bucureşti, pe locul al 29-lea, cu 23.063.000 de euro împărţite între 18 de contracte şi 19 de firme sau asocieri de companii care le-au câştigat, fie integral, fie parţial.

Niciuna dintre aceste investiţii nu-i aparţine însă Consiliului Judeţean, instituţia neavând în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice nici măcar un proiect pentru care să fi semnat vreun contract în 2014.

CITEȘTE ȘI: TOP 10 companii cu contracte pe BANI PUBLICI în judeţul HUNEDOARA

Primăriile de oraşe au compensat însă parţial, faţă de celelalte judeţe din ţară, fie prin fonduri atrase de la Uniunea Europeană, fie prin cele din bugetul intern. Şi aici ridică însă semne de întrebare modul în care banii au fost îndreptaţi spre companii de autorităţile locale.

Astfel, doar 3 din cele 18 contracte încheiate în 2014 de primăriile de oraşe din Hunedoara au fost adjudecate în urma unor licitaţii deschise, arată datele preluate de Gândul din SEAP. Altele două au fost licitaţii restrânse, încheindu-se în condiţiile în care câştigătorul a fost şi singurul ofertant sau a avut singura oferă admisibilă.

hd-domenii hd-top-primarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus