Călan Băi și Lacul Cinciș Băile Aquae, sau Călan-Băi, se află pe șoseaua ce leagă Simeria de Petroșani (E 79). Ștrandul are un bazin olimpic, 3 bazine cu apă termală și încă un bazin mic, pentru copii, tot cu apă termală. și un spațiu generos pentru camping.

Amatorii de grătare în aer liber au o zonă dedicată exclusiv pregătirii alimentelor. Lacul Cinciș Este unul dintre cele mai mari lacuri din Transilvania, acesta având o adâncime de 48 metri, și o suprafață de aproximativ 200 ha. Sezonul turistic de vârf, se întinde de la începutul lunii iunie până la sfârșitul lui august.Temperatura medie a apei este de 18 °C. făcând posibil înotul.

Principalele atracții turistice sunt reprezentate de pescuit, sporturi nautice, vizitarea obiectivelor turistice din zonă. Țărmul nordic al lacului este alcătuit din plaje, în timp ce țărmul sudic este alcătuit din dealuri și păduri. În jurul lacului sunt 2 camping-uri, 3 moteluri și mai multe pensiuni, numeroase vile (particulare sau destinate turiștilor).

Baile Aquae Calan (2) LACUL CINCIS (4)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Inapoi Sus